Haberler

Iş Yerinde Geçmişi Yaşatıyor

Gaziantepli iş adamı Mustafa Geylani, kendi çabalarıyla restore ettirdiği Millet Hanı'nda bulunan ofisindeki eşyalarla adeta "müze" kurdu.

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantepli iş adamı Mustafa Geylani, kendi çabalarıyla restore ettirdiği Millet Hanı'nda bulunan ofisindeki eşyalarla adeta "müze" kurdu.

Eski eşyalara merakını ofisinde yaşatan, bakır kazanlar, tabaklar ve sefer tasları gibi binlerce eşyayı sergileyen 72 yaşındaki iş adamı Geylani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca Gaziantep Ticaret Odasında yöneticilik yaptığını söyledi.

Ticaretle uğraştığı için dünyayı gezdiğini ancak memleketine derinden bağlı olduğunu belirten Geylani, ailesinin yaklaşık 500 yıldır gerek tarih gerekse kültür ve sanatıyla eşsiz bir şehir olan Gaziantep'te yaşadığını anlattı.

Çocukluktan beri eski eserlere merakı olduğunu vurgulayan Geylani, güzel eşyaları alıp saklamayı, sanatkar olan dedesi ve babasından öğrendiğini dile getirdi.

Geylani, şunları kaydetti:

"Hayatım boyunca biriktirdiğim eşyaları bulunmayı çok sevdiğim bu ofisimde saklıyor ve sergiliyorum. Bizim geçmişle olan ilişkilerimiz çok önemli. Nereden geldik, kimiz, çevremizdeki insanların kültürlerini hep merak etmişimdir. Sağ olsun, eşim de buna çok meraklıdır. Bize gelen bütün davetiyeleri bile saklarım. Burada hem ailemin hem de Gaziantep'te kullanılan 100-200 yıllık bakırdan kazanlar, tabaklar, kaşık, çatal, mutfak eşyaları var. Burada saklıyorum yani ailemize, kültürümüze ait bütün değerleri burada muhafaza ediyorum.

İş gezilerim sırasında aldığım çeşitli eşyalar, bibloların yanı sıra Türkiye ve dünyanın dört bir yanından aldığım tespih koleksiyonumu da burada sergiliyorum."

Misafirlerine tarihle iç içe bir zaman sunuyor

Geçmişini bilmeyen insanın bugününü değerlendiremeyeceğini anlatan Geylani, ofisindeki her eşyanın ayrı hikayesi olduğunu belirtti.

Yeni nesillere geçmişin aktarılmasının önemine işaret eden Geylani, arkadaşlarının yanı sıra hana gelenlerin de gezebildiği ofisinde geçmişi gelecekle buluşturmayı amaçladığını söyledi.

Geylani, "Bizim geçmişimiz bugün için gerekli. Bizden sonraki nesle de bunu iyi aktarmamız lazım. Onun için şahitler lazım. Kullandığımız eşyalar, görgümüz, bilgimiz, kültürümüz nedir, nereden devraldık, bunu anlatmak için bu eşyalar çok önemli. Bu hanı yaptırmamın amaçlarından biri de budur. Başka dükkanlarım da var ama oralarda mutlu olmuyorum. Buraya gelip burada oturuyorum. Arkadaşlarım geliyor, onlarla tarihle iç içe zaman geçiriyorum." diye konuştu.

eski eşyalarGaziantepiş adamı Mustafa GeylaniKoleksiyoner

Muhabir Zuhal Kocalar

Redaktör Tuba Karahan

Yayınlayan Kemal Kaymak

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gaziantep Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title