Haberler

İş Sanat Yeni Yıla Dünya Starlarıyla Başlıyor

Güncelleme:

Academy of St Martin in The Fields, Joshua Bell, Shlomo Mintz, Sol Gabetta, Luisa Sobral, Basel Oda Orkestrası ve daha fazlası ocak ayında İş Sanat sahnesinde

Klasik müzik ve dünya müziğinin en sevilen isimleri ile seçkin yerli sanatçıların buluşma noktası İş Sanat, ocak ayı etkinlikleriyle yeni yıla dolu bir başlangıç yapıyor. İş Sanat, her ay olduğu gibi, ocak ayında da sanatseverlere içinde klasik müzik, caz, hikâye dinletisi ve anma gecesi olan zengin içerikli bir program sunuyor.

Ocak ayında kemanın iki dev ismi Joshua Bell ve Shlomo Mintz, klasik müziğin önde gelen topluluklarından Academy of St Martin in The Fields ve Kammerorchester Basel ile dünya sahnelerinin en çok aranan genç solitlerinden Sol Gabetta ve Portekizli caz yıldızı Luisa Sobral İstanbullu müzikseverler için sahne alacak. Türk Halk Müziğinin büyük ustası Neşet Ertaş'ın özel bir etkinlikle anılacağı ocak etkinliklerinde modern Türk hikayeciliğin kurucularından Sabahattin Ali'nin hikâyeleri de yer alacak.

Yılın ilk ayında şiirsel bir klasik müzik dinletisi

İş Sanat, ocak ayının ilk konserinde İngiltere'nin en önemli oda topluluklarından Academy of St Martin in the Fields'ı ağırlıyor. Kusursuz icrası ve eşsiz stil anlayışıyla gerçekleştirdiği 500'den fazla kayıtla kırılması zor bir rekora imza atan topluluk, müzik direktörü Joshua Bell yönetiminde sahne alacak. Sir Neville Mariner'in ardından topluluğun ilk direktörü olan, Grammy gibi dünyanın en önemli ödüllerine layık görülen Bell, "kemanın şairi" ve "klasik müziğin süper starı" unvanlarına layık görüldü. Sanatçı, bu konserde topluluğu hem yönetecek hem de konserin solistliğini üstlenecek. Klasik müzik dünyasının en önemli solist ve topluluklarından birinin güçlerinin birleştiği konser 8 Ocak Çarşamba günü İş Sanat sahnesinde.

"Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş, İş Sanat'ta anılıyor

İş Sanat, türkünün ve bağlamanın sembolü, saz, söz ve ses ustası, Neşet Ertaş'ı çok özel bir konserle anıyor. İş Sanat'ta 2010 yılında konser veren, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olan Ertaş, 2012 yılının eylül ayında aramızdan ayrılmıştı. Usta halk ozanı 50 yıllık sanat yaşamında Orta Anadolu bozkırlarının bin yıllık hüznünü sazı ve türküleriyle dinleyicilere aktardı. Olgun Şimşek, Can Dündar, İsmail Altunsaray, Cengiz Özkan, Feryal Öney'in sahne alacağı 10 Ocak Cuma gecesi gerçekleşecek konser "Bozkırın Tezenesi", büyük usta Neşet Ertaş'a bir saygı duruşu niteliğinde olacak.

Sabahattin Ali'den hikâyeler

Modern Türk hikâyeciliğinin kurucularından ve toplumcu gerçekçi edebiyatın ilk temsilcilerinden Sabahattin Ali'nin hikâyeleri "Gece Kapladı Her Yeri" isimli dinletide canlanıyor. Atilla ve Mehmet Birkiye'nin düzenlemesiyle sahnelenen dinletide, Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek, usta yazarın "Hanende Melek", "Gramofon Avrat" ve "Hasan Boğuldu" adlı hikâyelerini seslendirecek. Serdar Yalçın'ın besteleri eşliğinde ve eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde gerçekleşecek dinleti, 13 Ocak Pazartesi akşamı İş Sanat sahnesinde.

Ocak ayının ikinci klasik müzik durağı: Shlomo Mintz'in trio konseri

Virtuoso kuşağında kemanın dev ismi Shlomo Mintz ve arkadaşları oda müziğinin sıcak ve samimi havasını klasik müzikseverlerle İş Sanat'ta buluşturuyor. Dünya sahnelerinin en ünlü şef ve orkestralarıyla düzenli konserler veren, resital ve oda müziği konserleriyle de izleyicilerini büyüleyen usta kemancı mükemmel müzikalitesi ve kusursuz tekniğiyle günümüzün önde gelen kemancılarından biri olarak anılıyor. Mintz'in, Diapason D'Or, Grand Prix du Disque, Gramophone ve Edison gibi çok sayıda ödülü bulunuyor. Gecenin diğer yıldızları ise, kendi kuşağının en çok aranan piyanistlerinden Itamar Golan ve gerçekleştirdiği 70'ten fazla kayıtla dünya çapındaki saygın sahnelerin vazgeçilmez isimlerinden biri olan çellist Dmitry Yablonsky. Üç usta sanatçı 22 Ocak Çarşamba günü müzikseverlere gerçek bir oda müziği ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.

Yeni yılın ilk caz konseri Portekizli yorumcu Luisa Sobral'dan geliyor

The Cherry on My Cake adlı ilk albümü ile son yıllarda caz ve dünya müziği sahnelerinde adından sıkça bahsettirmeye başlayan Luisa Sobral, 24 Ocak Cuma günü İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

12 yaşında başladığı müzikal yolculuğunu daha sonra Boston'daki Berklee Müzik Okulu'nda sürdüren ve geçtiğimiz nisan ayında ikinci albümü There's a Flower in My Bedroom'u yayınlayan sanatçı, caz standartlarından, Brezilya müziğinden ve parlak yaratıcılığından süzerek oluşturduğu sıcacık albümünün en güzel parçalarını İş Sanat'ta caz severler için seslendirecek. Sobral, Malibu Müzik Ödülleri'nde "En İyi Şarkı" dalında, Hollywood Müzik Ödülleri'nde "En İyi Caz Sanatçısı" dalında, Uluslararası Şarkı Besteciliği Yarışması'nda ve John Lennon Şarkı Besteciliği Yarışması'nda aday gösterildi.

Klasik müziğin yükselen yıldızı Sol Gabetta Basel Oda Orkestrası eşliğinde İş Sanat'ta

İş Sanat, günümüzün en başarılı ve karizmatik genç çellistlerinden Sol Gabetta ile deneyimli İtalyan şef Giovanni Antonini yönetimindeki Basel Oda Orkestrası'nı aynı sahnede buluşturan görkemli bir konsere ev sahipliği yapıyor. 2004 yılında Credit Suisse Genç Sanatçılar ödülünü ve iki kez de Echo Klassik ödülünü alan Gabetta, olağanüstü yeteneği ve özgün tuşesiyle tüm müzik dünyasını peşinden sürüklemeye devam ediyor. Sanatçı sıklıkla birlikte konser verdiği toplulukların başında gelen Basel Oda Orkestrası ile birlikte 29 Ocak'ta İş Sanat sahnesinde olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabahattin Ali Neşet Ertaş Basel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title