Haberler

İş Bankası kimin, sahibi kimdir? İş Bankası kaç şubesi var, ne zaman kuruldu, ortakları kim? Toplam çalışan sayısı kaçtır?

Güncelleme:

Merak edilen konuların başında İş Bankası kimin, sahibi kim gibi sorular geliyor. İş Bankası kurucusu kimdir? İş Bankası ne zaman kuruldu? İş Bankası şubeleri nerelerde bulunur? İş Bankası toplam çalışan sayısı kaçtır? İş Bankası ortakları kimler? İş Bankası kime ait? İş Bankası özel bir banka mı yoksa devlete mi ait? İşte detaylar...

İş Bankası ortakları kimler? İş Bankası kurucusu kimdir? İş Bankası ne zaman kuruldu? İş Bankası ile ilgili detaylı bilgilere haberimizden bakabilirsiniz. İş Bankası kimin, sahibi kimdir? İş Bankası kaç şubesi var, ne zaman kuruldu, ortakları kim? Toplam çalışan sayısı kaçtır?

İŞ BANKASI KURUCUSU KİMDİR?

Türkiye İş Bankası A.Ş., kısaca İş Bankası, Türkiye'de bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan en büyük özel bankadır. 1924'te Mustafa Kemal Atatürk'ün yönergeleriyle kurulan İş Bankası, cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır.

İŞ BANKASI KİMİN, SAHİBİ KİMDİR?

İş Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali'dir.

ADNAN BALİ KİMDİR?

Adnan Bali, (d. 1962, İslahiye, Gaziantep), Türk bankacı.

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun olmuştur. 1986'da Türkiye İş Bankası'na 1986 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, 1994 yılına kadar 8 yıl boyunca bu görevde bulunmuştur. Daha sonra aynı bankada çeşitli pozisyonlarda müdürlük ve müdür yardımcılığı yapmış ve 2006 yılında genel müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Bu görevde 5 yıl kaldıktan sonra Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Ersin Özince'nin yerine, 2011 yılında Genel Müdür olarak atanmıştır. 7 Ocak 2021 tarihinde, 2021 Mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul ile görevinden ayrılacağını duyurmuştur.

İŞ BANKASI ORTAKLARI KİMLER?

Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 31 Mart 2021 tarihi itibarıyla İş Bankası'nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:

• İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: %37,08

• Atatürk Hisseleri*: %28,09

• Halka açık pay: %34,83

Mayıs 1998'de T.C. Hazinesi'nin İş Bankası'ndaki %12,3 oranındaki payı, başarılı bir halka arz işlemi ile yerli ve yabancı yatırımcılara sunuldu. Bu hisseler bugün Borsa İstanbul'da işlem görüyor.

İş Bankası'nın 2021 Mart sonu itibarıyla piyasa değeri 23.137.573.800 TL'dir.

* Bu hisseler, Atatürk'e ait hisseler olup, Atatürk'ün vasiyeti gereğince Cumhuriyet Halk Partisi tarafından temsil edilmektedir. Bu hisselerin temettü gelirleri ise, yine Atatürk'ün vasiyeti gereğince Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na bırakılmış olduğundan, temettü ödemeleri vasiyetname hükümleri ve yasal mevzuat çerçevesinde adı geçen Kurumlara yapılmaktadır.

İŞ BANKASI HAKKINDA BİLGİLER

Türkiye İş Bankası A.Ş., kısaca İş Bankası, Türkiye'de bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan en büyük özel bankadır. 1924'te Mustafa Kemal Atatürk'ün yönergeleriyle kurulan İş Bankası, cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır. 2019'da 468,1 milyar Türk lirası aktif büyüklüğe ulaşan banka, The Banker dergisinin açıkladığı sıralamaya göre ana sermaye bazında dünyanın en büyük 122. bankasıdır. Eylül 2019 itibarıyla 22'si yurt dışında olmak üzere 1.281 şube, 6.568 bankamatik ve 24 bini aşkın personeli bulunan İş Bankası'nın ayrıca Almanya'da İşbank AG, Gürcistan'da İşbank Georgia A.Ş. ve Rusya'da İşbank A.Ş. adıyla üç iştiraki vardır.

İş Bankası, 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulmuştur. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür.

İş Bankası'nın genel merkez binası İstanbul Levent'te bulunmaktadır.

Bankanın yönetim kurulu başkanı Adnan Bali'dir. Genel müdürü ise Hakan Aran'dır.

2019 verilerine göre İş Bankası toplam çalışan sayısı 24.133 olarak açıklandı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İş Bankası Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title