Haberler

Irkçı Saldırıya Maruz Kaldı, Ardından Yaşadıklarını Kitaplaştırdı

Bir Türk'le Evlendiği İçin Irkçı Saldırılara ve Dışlanmaya Maruz Kalan Heike Canbulat Yaşadıklarını Kaleme Aldı.

Bir Türk'le evlendiği için ırkçı saldırılara ve dışlanmaya maruz kalan Heike Canbulat yaşadıklarını kaleme aldı.

2005 yılında Türk eşi Mehmet Canbulat'ın yanına Berlin'e taşınmasından sonra çevresindeki bazı insanların ve kurumların cephe aldığı; dışlanmalara, tehditlere ve hatta fiili saldırılara maruz kalan Heike Canbulat bütün bu yaşadıklarını kaleme aldı.

Kitabına ?Als der Wind sich Drehte? (Rüzgar Yön Değiştirdiğinde) ismini veren Canbulat, eserinde ailecek yaşadıkları ırkçı dışlamaları ve son olarak Almanya'da artan uyum tartışmalarıyla beraber Türkler'e karşı artan negatif karalama kampanyalarını konu edindi.

Thilo Sarrazin'in yazdığı ?Almanya Kendini Yok Ediyor? kitabının ülkede yaşayan yabancıları hedef tahtası haline getirdiğini söyleyen bayan Canbulat, bu söylemlerin Alman toplumunun çoğunluğu tarafından da desteklenmesinin kendisini dehşete düşürdüğünü belirtti.

Nüfusun yüzde dördünü oluşturan bir grubun, ülkenin bütün sorunlarından sorumluymuş gibi gösterilmeye çalışıldığının altını çizen Heike Canbulat, kitabında gerçek olmayan bu iddialara da yanıt verdiğini vurguladı.

Heike Canbulat, ?Bazı kitaplar sadece politiktir, bazıları ise sadece bir hayat hikayesini anlatır. Bense kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak bu iki konuyu kitabımda birleştirdim ve yabancılara özellikle Türklere karşı geliştirilen kışkırtıcı suçlamaların mesnetsiz olduğunu yazdım. Türklerin ve diğer göçmenlerin bu ülkenin refahına sağladığı katkı görmezden geliniyor. Konu haksız yere sadece uyum tartışmaları şeklinde ele alınıyor? şeklinde konuştu.

Kitap yazmanın kendisine bir terapi gibi geldiğini söyleyen Canbulat, yaşadıklarını unutmak ve iki kültür arasında köprü görevi üstlenmek istediğini kaydetti.

En son 2008 yılında 10 yaşındaki kızlarının gittiği gençlik merkezinde, Türkle evlendiği için bir grup Alman genç tarafından tartaklanan Heike Canbulat o günden sonra ağır depresyon, panik atak, anemi gibi ruhsal ve bedensel hastalıklarla boğuşuyor.

Eşi Mehmet Canbulat'la birlikte?Rüzgar Yön Değiştirdiğinde? isimli kitabını basına tanıtan bayan Canbulat, tanıtım toplantısında kitabından pasajlar okudu.

Yabancıların fazla oturmadığı Berlin'in doğu semtlerinden Ponkow'da yaşayan Canbulat Ailesi uzun bir süredir ırkçı tacizlere ve saldırılara maruz kalmışlardı.

Heike Canbulat'ın ifadesine göre 2005 yılında Türk eşi Mehmet'in Berlin'e yanına gelmesinden sonra komşuları, gençlik dairesi, semt polisi hatta müdavimi oldukları Fitnes salonu kendilerine karşı tavır aldı. Tehdit edildiler, evlerine yumurtalı saldırı düzenlendi, semti terk etmeleri istendi. Heike Canbulat 8-10 gencin saldırısına maruz kaldı, bir Türkle evlendiği için Alman eşinden olan çocuğu gençlik dairesi tarafından elinden alınmak istendi. Bu istenmeyen durumun yol açtığı stresle Heike 1 aylık bebeğini düşürdü.

Aile, 2008 yılında Berlin Türk Konsolosluğunun konuyu yetkililerle görüşmesinden sonra biraz saldırıların azaldığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title