Haberler

İrgil: AKP ile Koalisyonun 'Suç Ortağı Yanlısı' Olduğunu Düşünüyorum

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "CHP'nin AKP ile bir koalisyon ortağı olması yanlısı değilim. Bunun 'suç ortağı yanlısı' olduğunu düşünüyorum." dedi.

Chp Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "CHP'nin AKP ile bir koalisyon ortağı olması yanlısı değilim. Bunun 'suç ortağı yanlısı' olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILDI

Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'nde yapılan bayramlaşma törenine CHP Bursa milletvekilleri; Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayıoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP ilçe teşkilatı mensupları, AK Parti Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Toplumun, öz kaynaklarını kullanamayan, değerlendiremez hale getirildiğini belirten Yıldız, bu durumun ekonomik bunalımlar ve toplumsal çözülmelere neden olduğunu açıkladı.

"İLK KEZ PARTİMİZİN BAYRAMLAŞMASINDA DAYANIŞMA GÖRÜYORUM"

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise, son günlerde konuşulan koaliasyon tartışmalarına değindi. İrgil, şöyle dedi: "Biz mecliste Bursa milletvekilleri olarak 5 kişi de olsak bu insanların inancına, güvenine ihanet edecek herhangi bir şey yapmadan yol almamız gerekir. Uzun yıllardır ilk kez partimizin bayramlaşmasında birlik, beraberlik ve bir dayanışma görüyorum. Böyle devam etmesini diliyorum.

"EN ÇOK OY ALAN PARTİ, EN ONURLU PARTİ OLURDU"

Fakat şunu söylemek istiyorum. Bu aynı zamanda koalisyon konusuyla ilgili biraz önce soran arkadaşlara da bir yanıt olsun. Bir partinin onuru, ilkeleri kesinlikle oy oranıyla ilgili değildir. Eğer öyle olsaydı en çok oy alan parti, en onurlu parti olurdu. En ilkeli parti olurdu. Fazla oyla değil. Ben buna şahsen inanmıyorum. Bu benim şahsi fikrim.

"KOALİSYON YAPMANIN SUÇ ORTAĞI YANLISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Ben de arkadaşlarım gibi ilkeler boyutunda bir şeyler yapılabileceğine inanıyorum. Benim de son 10 yıldır 12 yıldır gördüklerimden yaşadıklarımdan inandığım bir şey var. Ben bedeli ne olursa olsun, sonucu ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisinin AKP ile bir koalisyon ortağı olması yanlısı değilim. Bunun suç ortağı yanlısı olduğunu düşünüyorum. Bunun yaşananlara yapılanlara karşı ihanet olacağını düşünüyorum. Sonuçta her partinin ilkeleri ve inançları var.

"ONURSUZCA İKTİDAR OLMASINDANSA KÜÇÜLMESİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Arkadaşlarımızı da küçümsemiyorum, dışlamıyorum. AKP bizim düşmanımız değil, rakibimizdir. Biz zaten aynı ilkeler etrafında buluşabilseydik aynı partide olurduk. Ben partinin onursuzca iktidar olmasındansa onurluca kalmasını hatta küçülmesini düşünüyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ceyhun İrgil Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (15)

çoban:

İstifa etmez çünkü 17bin maaş var. Sadece boş boş konuşur.

18
1
yanıtYanıtla
İSTANBULLU:

SİZ ÖNCE; ATATÜRK''E HAKARET EDENLERLE HDP, PARDON PKK. İLE KOL KOLA YÜREMEYİ BIRAKIN. . . İZMİR, ÇANAKKALE VS. . VS. . OYLAR NEREYE GİTTİ. . . . BAKIRKÖY, , KADIKÖY, ŞİŞLİ, ATAŞEHİR, BEŞİKTAŞ, SARIYER VS. . BUNLAR SADECE İLÇELER; İLLERE GİRERSEM AKLINIZ DURUR. . . SİYASETİ YOLLUK YAPANLAR YOLSUZLUKLA TAVAN YAPTI. . . HIRSIZLIK YAPANLARI BU MİLLET ÇOK İYİ TANIYOR. İSKİ_İSKİ_İSKİ_. .

17
1
yanıtYanıtla
15 kasım...2015:

yeniden seçimlere (((((( son 118 gün kaldı )))))))))) 17 hafta. .

5
10
yanıtYanıtla
EN SON HABER:

BBP, SAADET destici ve kamalak AKP Listelerinden vekil oluyorlar. . . .

yanıt10
yanıt0
çoban:

Sen olma ozaman istifa et

13
1
yanıtYanıtla
Ferhat:

Eeeee CHP de 68 tane Alevi milletvekili var artık

13
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Sizin zaten onurunuz olsa ülkeye köstek. Deil destek olursunuz siz ANCA vatan hainliği ni iyi yaparsınız. Neymiş tırlarla işide. silah gidiyormuş. Ulan böyle birşey olsa bile ülkenin gizli illerin Dünya''ya açıklayarak sizin yaptığınız ONURSUZLUKTAN. Başka nedir siz onursuzların önde gidesiniz

10
1
yanıtYanıtla
İSTANBULLU:

AYLARCA REZİDANS LARA, SÜLİET LERE TAKANLARA BAK PEH PEHHHHREZİDANS HORTUMUNUN FIRTINASI YAKIP YIKACAK CHP YI

7
2
yanıtYanıtla
tose:

Helal BURSA''lı celal. !!!!!!!!!!!!!!!!

1
8
yanıtYanıtla
saner:

yürü git be manyak herif .

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title