Haberler

İran'dan Biden'ın kazanmasına ilk yorum: ABD'deki başkanlık seçimleri tiyatro oyunu

Güncelleme:

ABD'de seçimi Biden'ın kazanmasının ardından Washington'un yaptırımlarıyla zor zamanlar geçiren İran'dan ilk değerlendirme geldi. İran dini lideri Hamaney seçime bir tiyatro derken İran Cumhurbaşkanı Danışmanı Hüsameddin Aşna da paylaşımında, Trump'ı kastederek bir 'alçağın' gittiğini yazdı.

Tüm dünyanın merakla sonuçlanmasını beklediği ABD seçimlerini Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Özellikle ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren İran'dan seçimlerin sonuçlanmasının ardından peş peşe açıklamalar geldi.

Biden'ın seçimleri kazandığını ilan ettikten sonra İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD'deki durum ve seçimleri hakkında söyledikleri bir tiyatro oyunu. Bu, liberal demokrasinin çirkin yüzünün bir örneği. Sonuç ne olursa olsun kesinlikle açık olan tek şey, Amerikan rejiminin tartışmasız siyasi, medeni ve ahlaki düşüşü" ifadelerine yer verildi.

CİHANGİRİ'DEN NÜKLEER ANLAŞMAYA DÖNME ÇAĞRISI

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'a nükleer anlaşmaya dönmesi çağrısında bulundu.

Cihangiri, resmi Twitter hesabından Demokrat aday Joe Biden'ın ABD'de başkanlık seçimlerini kazanması nedeniyle açıklama yaptı. ABD'de yapılan seçimlerin ardından Donald Trump'ın ve "savaş yanlısı" ekibinin döneminin sona erdiğini hatırlatan Cihangiri, "Çevreyle ilgili uluslararası sözleşmelerden çekilme, İran'a yönelik yaptırımlar ve ırkçılık Trump'ın yürüttüğü siyasetin özellikleriydi." ifadelerini kullandı.

İran'a uygulanan yaptırımlar nedeniyle ilaçların elde edilememesini, yaşanan geçim sıkıntısını ve Kasım Süleymani'nin öldürülmesini unutmayacaklarını belirten Cihangiri, Biden yönetimiyle ilgili olarak da "ABD'nin tahripkar siyasetinin değişmesini ümit ediyorum. ABD'nin yasalara uymasını, uluslararası anlaşmalara dönmesini ve halklara saygı göstermesini temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP'A SERT SÖZLER

İran Cumhurbaşkanı Danışmanı Hüsameddin Aşna da paylaşımında, İran'a sert yaptırımlar gulayan Trump'ı kastederek bir 'alçağın' gittiğini yazdı.

BİDEN ANLAŞMAYA GERİ DÖNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD'de başkanlık yarışını önde götüren Joe Biden, seçimleri kazanması halinde Başkan Yardımcısı olduğu dönemde İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya geri döneceğini açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri İran Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (4)

doğru diyor:

aynen katılıyoruz demokrasi halkçılık ile zerre alakası yok .

0
2
yanıtYanıtla
kaşınma lan zırto:

adam resetleyecem demiş ruh hastası

2
0
yanıtYanıtla
YANIT:

orda en azından bir tiyatro oyunu var dinci dikdatör ybaz sizi , sizin açık hava hapishanesi ülkenizd eoda yok , o yüzden mi insanlarınız o ülkeye kaçmak için türkiye de ABD konsolosluğu önünde boncuk gibi sıraya giriyor :D

1
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

biden yönetimindeki abd irana yaklaşacaktır ama hala suudu harcamaz çünkü petro dolar polikası biterse abd ekonomisi çöker dikkat edin iran sunni birleşik bir ırak yerine bölünmüş merkesi hükümeti şii olan bir yapıya kısmen sıcak baktı aynı durumu suriyede de kabullenebilir abd iran ilişkileri suriye üzerine odaklanırsa esad gider ve suriye 3 parçaya bölünür bu işleri çözmediği gibi daha da karıştıracaktır küreselciler bölgede soykırım istiyor biden de küreselci bu yönde hareket edecektir

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title