Haberler

İran'da Sosyal Medya Yöneticilerine Hapis Cezası

İran'da en çok kullanılan sosyal medya sitelerinin başında gelen Telegram yöneticilerinden 14 kişinin, 91 günden 5 yıla kadar varan hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi.

İran'da en çok kullanılan sosyal medya sitelerinin başında gelen Telegram yöneticilerinden 14 kişinin, 91 günden 5 yıla kadar varan hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulamhüseyin Muhsini Ejei, düzenlediği haftalık basın toplantısında, "Bugüne kadar Telegram yöneticilerine ait birkaç dosya hazırlandı. 14 kişinin bulunduğu dosya mahkemede karara bağlandı. Suçlanan bu kişiler 91 günden 5 yıla kadar varan hapis cezalarına çarptırıldılar." dedi.

Facebook ve Twitter'a erişimin engellendiği ülkede, internete girenlerin yüzde 55'i Telegram, yüzde 23'ü Instagram kullanıyor.

-Muhalif lider Kerrubi'nin durumu

Ejei, bir süre önce açlık grevine son verdiği duyurulan muhalif reformist lider Mehdi Kerrubi'nin evinden güvenlik güçlerinin çıkarıldığı iddialarının sorulması üzerine, "Kerrubi'nin evinden emniyet güçlerinin çıktığını kim söyledi? Yalan." ifadelerini kullandı.

Kerrubi'nin oğlu Muhammed Taki Kerrubi ise Ejei'nin açıklamasına Twitter hesabından cevap vererek, hükümet yetkililerinin, "Kerrubi'nin eve dönmesi sonrasında emniyet güçlerinin buradan çıkarılacağı" sözünü verdiklerini öne sürdü.

Kerrubi, Ejei'nin bu gibi açıklamalar yapmak yerine, düzenlenmesini talep ettikleri yargı sürecinin başlatılması üzerinde çalışması gerektiğini belirtti.

Muhammed Taki Kerrubi, son günlerde sağlık sorunlarıyla gündeme gelen babası 80 yaşındaki Kerrubi ile ilgili sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, babasının çarşamba günü başladığı açlık grevine bir gün sonra son verdiğini duyurmuştu. Taki Kerrubi, son verme şartlarından biri olan "Kerrubi'nin evinde bulunan emniyet güçlerinin evden çıkmaları" şartının yerine getirilmesi ve "aleni mahkeme kurulması" şartının da uygun bir zamanda gerçekleştirileceği sözü verildiğini öne sürmüştü.

İran'da 12 Haziran 2009'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarına itiraz eden reformist hareketin liderlerinden Mehdi Kerrubi, seçimlerden sonra çıkan olaylara destek verdiği gerekçesiyle ev hapsine mahkum edilmişti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören Kerrubi'nin hapis hayatı yaşadığı evine döndüğünde ne olacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mehdi Kerrubi Facebook Twitter İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title