Haberler

İntihar Eden Kaymakam Giresun'da Toprağa Verildi

İntihar eden Şanlıurfa'nın Bozova İlçe Kaymakamı Caner Akgün, Valilik önünde düzenlenen törenin ardından Giresun'da toprağa verildi.

İntihar eden Şanlıurfa'nın Bozova İlçe Kaymakamı Caner Akgün, Valilik önünde düzenlenen törenin ardından Giresun'da toprağa verildi.

Akgün'ün Türk Bayrağına sarılı tabutu, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Valilik bahçesindeki tören alanına getirildi. Törene, Akgün'ün annesi Zehra, babası Mehmet, eşi Tuğba, 5 aylık kızı Sıla, ağabeyi Alper Akgün, yakınları, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Baba Mehmet Akgün taziyeleri kabul ederken, anne Zehra Akgün gözyaşları içinde, "Seni ardından su dökerek yolcu ediyordum. Şimdi nasıl yolcu edeyim? Yeni mezarlıkta yerimi ayırın diye vasiyet ediyordun. Yanında benim yerimi de ayırdılar mı yavrum? Yavrum geri dönüşü olmayan yere tayin oldun" diyerek ağıt yaktı. Akgün'ün eşi Tuğba Akgün de kızına sarılarak eşinin fotoğrafını gösterdi ve "Bak kızım baban. Baban gitti yavrum. Beni neden bırakıp gittin? Görevinin başındaydı. Kızının doğumuna bile gelemedi" diyerek ağladı.

'BUNA DEĞER MİYDİ?'

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Bozova Belediye Başkanı Arusoğlu, tüm ilçenin çok sevdiği, saygı duyduğu Akgün'e Bozovalılar olarak doyamadıklarını belirterek, "Birçok projeye imza attık. Caner ilçeyi yasa boğdu. Bu kadar gerekli miydi, buna değer miydi? Bana, 'seçimlerde beni bırakma, görevi bırakma' dedi ama kendisi gitti. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da, bir yıl birlikte çalıştığı Akgün'ü kendi oğlundan ayırmadığını kaydederek, "Meslektaşım, yoldaşım. Genç yaşta aramızdan ayrılmaya karar veren bir arkadaşımız için ne söyleyebilirim bilemiyorum" dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise, Akgün için dönüşü olmayan bir vedada olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Buraya Akgün'ü sonsuzluğa yürüyüşünde kendisine güle güle demek için toplandık. Bu bir veda toplantısı. Bu veda hakkın rahmetine kavuşma vedasıdır. Bu vedada ne bir mendil, ne de bir kol sallanır. Ölüm yokluk değil, ancak mekan değişikliğidir. Bu değişik şekillerde olur. Meslektaşımızın kaderinde de bu varmış diyoruz. Giresun için büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin. Üzüntümüz çok büyük. Allah'a yürüyüşün kutlu, uğurlu olsun Caner. Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

İl Müftüsü Necati Akkuş'un yaptığı duanın ardından Akgün'ün cenazesi, Hacı Miktat Camisi'ne getirildi. Caner Akgün, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Yeni Mezarlıkta toprağa verildi. - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title