Haberler

İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın Ziyaretleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Prens Charles ve eşi Camilla İngiltere Veliaht Prensi Charles, Sırbistan'da Prens Charles: "Bölge ülkeleri ile Birleşik Krallık her alanda çiçek açan ağaçlar gibidir ve toplumlar da bu ağaçların tomurcuklarıdır" BELGRAD (AA) – İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkanlarda olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Hırvatistan ve Sırbistan'da bulunduğum süre boyunca tarihimizin birbiriyle ne kadar bağlantılı olduğunu gördüm. Karadağ ve Kosova ziyaretlerimde de aynı şekilde hissedeceğimden eminim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Prens Charles ve eşi Camilla

İngiltere Veliaht Prensi Charles, Sırbistan'da

Prens Charles :

"Bölge ülkeleri ile Birleşik Krallık her alanda çiçek açan ağaçlar gibidir ve toplumlar da bu ağaçların tomurcuklarıdır"

BELGRAD (AA) – İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkanlarda olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Hırvatistan ve Sırbistan'da bulunduğum süre boyunca tarihimizin birbiriyle ne kadar bağlantılı olduğunu gördüm. Karadağ ve Kosova ziyaretlerimde de aynı şekilde hissedeceğimden eminim" dedi.

Sırbistan programının ikinci gününde başkent Belgrad'daki Meclis binasında konuşma yapan Prens Charles, "Bölge ülkeleri ile Birleşik Krallık her alanda çiçek açan ağaçlar gibidir ve toplumlar da bu ağaçların tomurcuklarıdır" diye konuştu.

Bosna Hersek savaşı sırasında yıkılan tarihi Mostar Köprüsü'nün acının sembolü haline geldiğini söyleyen Prens Charles, 2004 yılında eskisine sadık kalınarak yeniden yapılan köprünün "sanat ve umudun" sembolü haline geldiğini ifade etti.

Prens Charles, doksanlı yıllarda yaşanan çatışmaların ardından bölgede istikrar ve barış sayfasının açıldığını söyleyerek, "İngiltere'nin, ortak geleceğinizi inşa ettiğiniz şu dönemde her zaman yanınızda olduğunu belirtmek isterim. Gelecek, hep birlikte ve ortaklaşa oluşturulan bir kavramdır" ifadesini kullandı.

Balkanlarda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Charles, "Hırvatistan ve Sırbistan'da bulunduğum süre boyunca tarihimizin birbiriyle ne kadar bağlantılı olduğunu gördüm. Karadağ ve Kosova ziyaretlerimde de aynı şekilde hissedeceğimden eminim" dedi.

Mecliste Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla onuruna düzenlenen resepsiyona, bakanlar ve ülkedeki tanınmış simalar da katıldı.

Prens Charles ve eşi Camilla temasları kapsamında ayrıca, ülkenin kuzeyinde bulunan Novi Sad şehrini ziyaret etti. Prens Charles ve eşi, şehirde en eski ve köklü yapı olan "Matica Srpska" Kültür ve Bilim Kurumu'nu gezdi.

Prens Charles, Balkan turu kapsamında ayrıca Kosova ve Karadağ'ı da ziyaret edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Cornwall Düşesi Camilla Prens Charles Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title