Haberler

İngiliz gazeteci öyle bir soru sordu ki İsrailli büyükelçi dilini yuttu: Neden camilere ateş açıyorsunuz?

Güncelleme:

BBC sunucusu Emily Maitlis'in İsrail Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely'i konuk aldığı program, sosyal medyada yeniden gündem oldu. Programda, Büyükelçi Hotovely'in İngiliz gazeteci tarafından yöneltilen, "Camilere neden ateş açtınız, ibadet eden insanlara neden plastik mermi sıktınız" şeklindeki soruya yanıt veremediği görüldü.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik zulmü devam ederken, sosyal medyada da konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yapılıyor.

Son olarak BBC sunucusu Emily Maitlis'in İsrail Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely'i konuk ettiği program, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

İsrail'in yaptığının meşru olduğunu ve kendi halkını savunduğunu iddia eden Hotovely, "Ordumuz, İsrail'deki çocukları koruyor. Bunlar Gazze'deki çocuk ve kadınları kendi amaçları için canlı kalkan olarak kullanan insafsız bir örgüt" ifadelerini kullanırken, gazeteci Maitlis araya girerek, kendi sorusunu yöneltiyor.

"ATEŞ AÇTIĞINIZDA ÇOCUKLARIN ÖLDÜĞÜNÜ NEDEN KABUL ETMİYORSUNUZ"

Maitlis, her yaptığı röportajda bu tezin önüne atıldığını kaydederek, "Özür dilerim sayın büyükelçi, ne zaman böyle bir röportaj yapsam, bana hep 'Filistinli çocukların canlı kalkan olarak kullanıldığı' yanıtı veriliyor. Ateş açtığınızda çocukların öldüğünü neden kabul etmiyorsunuz" diye soruyor.

"NEDEN CAMİLERİN İÇİNE ATEŞ AÇIYORSUNUZ"

Sorularını arka arkaya sıralayan Maitlis, bir diğer soruya geçerek, "Neden camilerin içine ateş açıyorsunuz" ifadelerini kullanıyor.

İngiliz gazetecinin arka arkaya soruları karşısında afalladığı gözlenen İsrailli büyükelçi ise kendilerinin çocukları değil, insafsız bir örgütü hedef aldığını söylüyor.

"CAMİLERE ATEŞ AÇTINIZ"

Yeniden söz alan BBC Sunucusu Maitlis, İsrail'in camilere ateş açtığını yeniden dile getiriyor. Maitlis, "İbadet eden insanlara; toma, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale ettiniz. Bunun bir saldırı olduğunu kabul etmeniz lazım" diye konuşuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mescidi Aksa Sosyal Medya Filistin İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Çağatay KARASAKAL:

adamların ülkelerinden çıkın , bakın bakalım bir daha roket saldırısı oluyormu, terör örgütüymüş siz ülkece töreristsiniz

77
5
yanıtYanıtla
Enes Kocaturk:

Para için sattıkları topraklar ne olucak para iadesi verip ordan çıkıcaklar mı? İsrail bir devlet filistin ise kabiledir. Fakat Çocuk ölümü hiç bir şekilde kabul edilir bir şey değildir

yanıt16
yanıt55
Çağatay KARASAKAL:

Hiçbir aklı selim insan 3-5 kuruş para için kendi toprağını satmak istemez. İsrail çok büyük paralar vererek bu toprakları satın aldık iddaasında. Hadi filistinlilerden bir kısmı sattı diyelim . En azından bunların bir kısmı şuan Filistinli zenginler olarak açığa çıkmazmıydı dünya da . Ancak hepsi mülteci sefalet içinde. Adamları baskı ve şiddetle göçe zorlamışlar , tehdit etmişler , bunu da dünyaya SATIN ALDIK PALAVRASIYLA yedirmeye çalışıyorlar , ama yemezler.

46
3
yanıtYanıtla
Adanalı yunus :

Allah bu İsrail ve tüm dünyadaki destekçilerine fırsat vermesin. Bu aziz mübarek günde İslam düşmanı kim varsa hepsine birden perişanlık versin.

18
1
yanıtYanıtla
Kadir ATASEVEN :

dış minnaklar diyenlere kapak olsun.....

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title