Haberler

İngiliz Diplomata Suikast Girişimi!

Güncelleme:

TRT1 ekranlarının Cuma akşamları seyirciyi ekrana kilitleyen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid'in dün gece yayınlanan bölümünde;

Abdülhamid'in çıkan ayaklanmaya, kendisini tahttan indirme ve devlet üzerinde oynanan oyunlara karşı aldığı yerinde kararlar ve Payitaht'da "öldü" sanılan Parvus'un, Sultan'ın telgraf hattından Osmanlı hafiyelerini kullanarak, dış ülkelerin temsilcilerine kurmaya çalıştığı tuzaklar damgasını vurdu.

Yapımcılığını ES Film'in üstlendiği, yönetmenliğini Emre Konuk'un yaptığı, senaryosunu Uğur Uzunok, Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız'ın kaleme aldığı Payitaht Abdülhamid'in dün gece yayınlanan bölümünde olanlar:

Parvus, öldü derken yine karşımıza çıktı…

Abdülhamid'in karşısına onu tahttan indirme hevesiyle çıkan Parvus istediğini alamadı ve ihtilal çıkartma teşebbüsü ile tutuklandı. Abdülhamid, kendisine "Yıkılacaksınız!" diyen Parvus'a, yaptıklarının karşılığının idam olduğunu ilan etti. Fakat Parvus'un, Sultan'ın telgraf hattından onun emriyle Osmanlı hafiyelerini Payitaht'a getirterek, Bulgarlarla görüşmeye gelecek olan İngiliz Hariciye Nazırına düzenlenecek suikast tertibi, onun idamını engelledi. Parvus'un bulunduğu araba İngiliz Sefiri'nin Luka ile anlaşması üzerine havaya uçuruldu. İngiliz Nazırı ile Bulgar Başvekil Payitaht'ta bir tiyatro oyununda görüşürken hafiyeler de suikastı tiyatroda gerçekleştirecekti. Abdühamid; hem bu görüşmeyi engellemek hem de İngiliz Nazırını kurtarmak zorunda olduklarını söyleyerek Fehim Paşa, Meyyit ve Söğütlü'yü görevlendirdi. Suikastı yapacak hafiye sahnede silahını İngiliz Nazırına doğrulturken, başka bir locada Parvus oturuyordu!

Abdülhamid: "Ya devlet başa ya kuzgun leşe!" der!

Dizinin dün gece yayınlanan bölümünde Abdülhamid'e karşı yapılan ihtilal teşebbüsünde Tahsin Paşa'nın 'Siz de ortalık duruluncaya kadar hareminizle birlikte sığınağa inseniz?" demesine sinirlenen Sultan'ın şu sözleri sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı…"Paşa, Paşa işit de söyle lafını! Biz Türk'üz dedik, Türk'ün hasleti meydan okunduğu vakit meydana çıkmaktır! Biz Allah'a sığınır ve dua ederiz ki, mazlumlara sığınak olalım. Siz kalkıp sığınağa inin dersiniz. Ya devlet başa ya kuzgun leşe!"

Sancak açılır…

Mahmud Paşa nümayişi bitirmeye çalışırken, silahlar patladı ve fesinden vuruldu. 1. ordunun sokakları tutmasının yanı sıra, Harbiyeliler bombalarla Saraya ilerlediler. Bunun üzerine Sultan'ın emriyle sancakla meydana inen Gazi Osman Paşa "geri çekilin" emri verdi. Harbiyelilerin başındaki subayın sancağı umursamaması ve emre itaatsizliğiyle sonucunda askerler tutuklandılar. Fehim Paşa, Meyyit ve Söğütlü de asayişin sağlanması için Harbiyelileri derdest ettiler. Ve Sultan tüm olayların telgraf hattı kullanılarak düzenlendiği bilgisini Fehim Paşa'dan öğrendi. Çünkü Bell, Payitaht'tan gitmeden kendisine her şeyi söylemişti.

Naime gerçeği öğrenir…

Naime Kemalettin'in kitabının içinden düşen kendisine yazdığı ancak vermediği "Ben size yalan söyledim, ne kadar çabalamaya çalışsam da yüreğim bir başkasına ait." yazılı mektubunu buldu… Ve Hatice'nin Vasfi ile kendi saraylarına giderken Vasfi'nin Kemalettin'e 'Karşımıza çıkmayın!" sözüyle Naime, Hatice ve Kemalettin arasındaki her şeyi öğrendi. Ve Kemalettin'e her şeyi itiraf ettirmek üzere karşısına çıktı!

Handan Efsun'a saldırır!

Handan, Mehmet Selim'den bebeği kaybettiğini gizlerken, Efsun'un varlığına daha fazla dayanamadı ve kıskançlığından kendini kaybedip ona saldırdı. Efsun bu duruma çok sinirlendi ve kardeşi Mislimelek'e yaptıklarını onun yanına bırakmayacağını söyledi. Diğer taraftan sürpriz bir kararla Bidar onun Sarayda kalmasını istedi.

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Nur Fettahoğlu, Erkan Avcı, İlker Kızmaz, Emel Dede, Buse Varol, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Kevork Malıkyan, Hacı Ali Konuk, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Büşra Acar, Ercüment Fidan ve Buket Kahraman'ın yer aldığı Payitaht Abdülhamid, 4 Mayıs Cuma ve her Cuma TRT 1' de!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahsin Paşa Emre Konuk Söğütlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title