Haberler

İnegöl ve Mitroviça İftarla Kardeşliği Pekiştiriyor

Güncelleme:

İnegöl ve Mitroviça Belediyesi işbirliği çerçevesinde bu yıl Mitroviça'da iftar çadırı 4. kez kuruldu. İnegöl Belediyesi tarafından kardeş şehir Mitroviça'da açılan iftar çadırına Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İnegöl Belediyespor yönetimi, iki basın mensubu ile iki iş adamınında aralarında bulunduğu 15 kişilik heyetle katıldı.

Sponsor firmaların katkılarıyla İnegöl Belediyesi tarafından kardeş şehri Kosova Mitroviça'da açılan iftarda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığındaki İnegöl heyetinin yanı sıra Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya, Mitroviça Meclis Başkanı ve 700 den fazla davetli yer aldı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören iftar yemeğinde, Başkan Aktaş başkanlığındaki İnegöl heyeti iftar çadırına girdiğinde alkışlarla karşılanırken, iki kardeş şehir arasındaki kardeşlik, dostluk, yardımlaşma, dayanışma gibi insani duygular bir kez daha pekişti. İnegöl ve Mitroviça Belediyeleri ile Eyüp Sultan Vakfı tarafından kurulan iftar çadırında her akşam yaklaşık 750 kişi iftarını açıyor.

Başkan Aktaş; Mitroviçalıların ve tüm Kosova halkının Ramazan ayını kutlayarak, İnegöl ve Mitroviça'lıların hep birlikte aynı yerde iftar açmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Aktaş, Türkiye ve Kosova vatandaşlarının aralarında hiçbir fark olmadığını, iki halkın kardeş olduklarını ifade ederek, Mitroviça'da bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Mitroviça'dan İnegöl'lülere Teşekkür

Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati; Türkiye ve Kardeş şehir İnegöl Belediyesi ile çok iyi ilişkilerinin olduğuna işaret ederek, İnegöl Belediyesi'nden her alanda destek ve güç aldıklarını belirtti. "Bugün de burada Başkanımız ve sizlerin desteğiyle 4 yıldır iftar çadırı açılıyor, iftar çadırı ile yanımızda olan ve buraya kadar gelip iftar sevincini bizlerle paylaşan, bizlerle iftar yapan İnegöl Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetin bizleri ziyaretlerinden büyük mutluluk duyuyor ve duygulanıyoruz" diyen, Avni Kastrati, iftar çadırımızın açılmasına vesile olan değerli sponsorlara ve değerli İnegöl halkına teşekkür ederim dedi.

Ne Kadar Doğru Bir İş Yaptığımızı Bir Kez Daha Anladık

İftar sonrası bir değerlendirme yapan ve konuşmasına Mitroviça'lıları selamlayarak başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; "İnegöl'den sizlere özellikle Rumeli kökenli arkadaşlarımız olmak üzere tüm İnegöllülerin selamlarını getirdik. Yine Ramazan ayı münasebetiyle bir aradayız. Yaklaşık 750 kişi buradan istifade etmekte. Evlere de buradan yemek servisi yapılıyor. Mitroviça kardeş şehrimiz ama sembolik kardeşlikten ziyade izimiz olsun istiyoruz. Özellikle hayırseverlerimize, maddi katkıda bulunan İnegöllü iş adamlarımıza, Eyüp Sultan Vakfına çok teşekkür ediyorum" diyerek iftara katılan tüm Mirtovica'lılara teşekkür etti.

Başkan Aktaş sözlerini şöyle tamamladı: ''Geçmişte var olan ilişkilerimizi daha da sağlamlaştırarak, daha da geliştirerek yarınlara taşıma gayretindeyiz. Bugün burada bir kez daha ne kadar doğru bir iş yaptığımızın farkına vardık. Kosova'dan başka Bosna'da Gürcistan'da da bir akşamda olsa iftar yemeği var. Buralara aynı zamanda kardeş belediyeler marifetiyle erzak dağıtımı yapılacak. 200 aileye erzak dağıtımı yapılıyor. Ramazan bereket, bolluk, birlik beraberlik ayı ve bunu da insanlarımıza yansıtabilmek adına bütün bu faaliyetler yapılıyor. Temennimiz odur ki bu manevi atmosferden bereketten istifade edilsin" dedi.

Daha sonra heyet Mitroviça Belediyesini ziyaretinin yanı sıra Mitroviça Belediye Meclisine de konuk oldu. İnegöl delegasyonu, ziyaretin 2. gününde Prizren'de Kosova Kamu Yönetimi bakanı Mahir Yağcılarla'da iftar programında yer aldı.

Kentin Tarihi Yerlerine Ziyaret

Ziyaretler sonrası Trepça Maden Ocağı ve Müzesini de gezen İnegöl heyeti, maden ocağı ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Kosova için oldukça önem arz eden bu maden ocağında çok değerli madenlerin çıktığı ve tam kapasite çalışması durumunda Kosova ya çok ciddi katkılar sağlayacağı bilgilerine ulaşan heyet müzeyi büyük bir dikkatle gezdi.

Buradan Prekaz köyüne geçerek Kosova'nın yakın tarihin de çok önemli bir yeri olan ve Sırplara karşı ilk mücadele eden Adem Yaşari'nin mezarını ziyaret eden heyet, Adem Yaşari ve ailesinin mezarı başında saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

3. Osmanlı Padişahı Sultan Murat, Hüdavendigar 'ın Türbesini de ziyaret edip dua eden İnegöl heyeti, türbenin hemen yanı başındaki müzeyi de ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. I. Kosova Savaşı sonrası bir Sırp askeri tarafından hançerlenerek şehit edilen ve şehit edildiği yere iç organları defnedilen Sultan Murat Kosova'da "Meşhed-i Hüdavendigar" ismiyle anılıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mitroviça Belediyesi Alinur Aktaş Eyüp Sultan Kosova Güncel Haberler

title