Haberler

İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Konserlerine Devam Ediyor

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu'nun, Belediye Kültür Sarayı salonunda düzenlendiği Türk Sanat Müziği konserine, ünlü Bestekârlar Amir Ateş ve Bilge Özgen konuk oldular.

Konuk olan ünlü bestekârların eserlerinin seslendirildiği konseri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Başkanı Bülent Temelli ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Müftü vekili İsmail Yıldırım, bazı Oda ve Dernek başkanları ile çok sayıda müzik sever beğeni ile izlediler.

İLK BÖLÜMDE AMİR ATEŞ'İN BESTELERİ SESLENDİRİLDİ

Şef Diler Yalaza'nın yönetimindeki Belediye Türk Müziği Korosu hem solo hem de koro olarak Amir Ateş'in bestelerinden oluşan Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdiler. Koro, ünlü bestekâr Amir Ateş'in 'Bir kızıl goncaya benzer dudağın', 'Değişmem İstanbul'u hiçbir şeyle cihanda', 'Bu şarkı benim şarkım, aşkımı anlatıyor', 'Bir Hicazkâr şarkıdır hep', 'Çamlıca yolları yokuşlu' şarkılarını seslendirdi.

Geceye konuk olarak katılan Şair Tekin Gönenç, 9 Mayıs anneler gününün yaklaşması nedeniyle 'Annem' adlı şiirini seslendirdi.

AMİR ATEŞ'TEN İNEGÖL'E ÖZEL BESTE

Birinci bölümün sonunda sahne alıp, İnegöl için yazdığı "Bursa'nın gözdesi, en güzel mülkü, emsalsiz vatanım, yurdum İnegöl" bestesini seslendiren ünlü Bestekar Amir Ateş, ayakta alkışladı. Amir Ateş, 'Sevenler hep ağlarmış' ve 'Ben seni unutmak istemedim ki' adlı bestelerini seslendirmesi ile birinci bölüm son buldu. Kısa bir konuşma yapan Amir Ateş, şarkıları naçizane kendisinin bestelediğini, ancak şarkıları icra etmenin zor bir iş olduğunu, Belediye Türk Müziği Korosunun şarkıları çok güzel icra ettiğini belirterek, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a bu güzel organizasyon için teşekkür etti.

İKİNCİ BÖLÜMDE İSE BİLGE ÖZGEN BESTELERİ SESLENDİRİLDİ

Belediye Türk Müziği Korosu, konserin İkinci bölümünde ünlü Bestekar Bilge Özgen'in bestelerini seslendirmek için sahne aldı.

BİLGE ÖZGEN'DEN BAŞKAN AKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Konserin finalinde sahne alan konuk Bestekâr Bilge Özgen, 'Kıymetini Bilemedik, sevginin' ve 'Dicle'ye sığmaz avazım' adlı bestelerini icra ederken ayakta alkışlandı. Bestekâr Bilge Özgen, eski tekel binasını restore ederek, Gençlik Merkezi yapıp gençliğe hediye edecek olan Başkan Aktaş'a gençlere ve sanata bu yaklaşımından dolayı teşekkür etti

.

İNEGÖL SANATKÂRLARIYLA DA MEŞHUR BİR KENT OLACAK

Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki büyük bestekârın konsere katılarak, kendilerini onurlandırdıklarını belirterek, "Ancak bu muhteşem Konserin tadı damağımızda kaldı. Türk Müziği Koromuzun çalışmaları tüm hızıyla devam edecektir. İnegöl'ün köftesi, mobilyası, kaplıcası meşhur olduğu gibi inşallah sanatkârlarıyla da meşhur bir kent olacaktır" dedi.

Başkan Aktaş, Amir Ateş ve Bilge Özgen'e birer şükran plaketi takdim ederken, Şef diler Yalaza ve sunucu Ahu Seden Öktem'e de çiçek verip teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title