Haberler

İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı

Başbakan Yardımcısı İşler: "Bizler kardeşiz. Bu kardeşlik sözde kalmamalı, özde olmalı" ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Korkut: "Türkiye'ye ve tüm dünyaya kardeşliği haykırıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Kardeşlik sözde kalmamalı, özde olmalı" dedi.

İşler, ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı'ndaki konuşmasına, katılımcıları selamlayarak başladı.

ÖNDER'e teşekkür eden İşler, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı İşler, kutlamanın bu yıl ki temasının "kardeşlik" olduğunu vurgulayarak, "Kardeşlik sözde kalmamalı, özde olmalı" dedi.

Salondakilere, "İmam Hatipliler olarak ne kadar gurur duysanız azdır" diyen İşler, bu camiada kardeşleri ve arkadaşlarının bulunduğunu anlattı.

İşler, kardeşliğin, sevginin, saygının ve muhabbetin daim olması dileğinde bulunarak, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da kürsüye gelerek, protokolü, davetlileri ve öğrencileri selamladı.

ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut da programda yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşliğe katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, " Türkiye'ye ve tüm dünyaya kardeşliği haykırıyoruz" ifadesini kullandı.

Bu yılki programlarının konusunun "kardeşlik" olduğunu aktaran Korkut, kardeşlik ve huzuru pekiştirecek çözüm sürecinin sürdürülmesi dileğinde bulundu.

Programın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Galata Kulesi'nin resmedildiği tablo hediye edildi.

Etkinliğe, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

Notlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ney dinletisi, sema gösterisi, şiir ve konserin de yer aldığı programda, sanatçı Ömer Karaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan eseri seslendirdi.

Başbakan Erdoğan, salona gelişinde kendisini ayakta alkışlayan öğrencileri selamladı, tribünlere karanfil attı. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla da ilgilenen Erdoğan, kucağına aldığı bebeği sevdi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Türkiye genelindeki İmam Hatip Liseleri'nde düzenlenen münazaralarda dereceye giren öğrencilere, ödüllerini verdi.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut da Başbakan Erdoğan'a, günün anısına "Müslümanlar Kardeştir" yazılı eser takdim etti.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından okunan ilahilerle son buldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Korkut Emrullah İşler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title