Haberler

İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı Sınavları Başladı

İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı sınavları başladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesi protokolü kapsamında düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılacak.

İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı, Prof Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu'nda başladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesi protokolü kapsamında düzenlenen sınavda 20 Arapça, 20 Kur'an-ı Kerim, 20 Hz. Muhammed'in Hayatı, 10 Temel Dini Bilgiler ve 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu yer aldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin tüm İstanbul'daki İmam Hatip Okullarına sınav için gerekli malzemeleri hediye etti. Final sınavı 1'incisine 5 bin TL, 3 kişilik umrenin yanı sıra, okuduğu okula 5 bin TL ve danışman öğretmenine bin TL verilecek. 2'nciye 4 bin TL, okula 4 bin ve danışman öğretmenine yine bin TL verilecek. 5'inci öğrenciye kadar para ödülü sağlanacak. Bunun yanı sıra 6'ncı ve 20'nci arasındaki öğrencilere ise 15 adet tablet verilirken, sınava katılan tüm öğrencilerin ise defter, kalem gibi okul gereksinimleri karşılandı. En fazla sorusu yayınlanan 3 okula ise bin TL teşekkür ödülü Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından sağlanacak.

"İmam Hatip'te olduğumuzun bilincini kazanmak istiyoruz"

Sınav için Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne teşekkür eden Merve Yıldız, "İmam Hatip'te gördüğümüz derslerimizin karşımıza böyle çıkması bizi çok mutlu ediyor. İmam Hatip'te olduğumuzun bilincini kazanmak istiyoruz. Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu'nun bütün öğrencileri olarak Hasan Tahsin Usta'nın bize bu sınavı hazırladığı için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Önemli olan ödüller değil, bizim öğrenmemiz"

Ödüllerin değil, bilgileri öğrenmenin daha önemli olduğunu belirten İrem İşevi, "Böyle bir sınavın yapılması açıkçası ödüller anlamında eğil, biz İmam Hatiplerin gelişmesi anlamında, dinin daha fazla yayılması anlamında bence daha önemli. Önemli olan ödüller değil, bizim öğrenmemiz" dedi.

"Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni tebrik ediyorum"

Böyle bir sınavın ahlaklı bireylerin yetişmesi adına önemli olduğunu vurgulayan Okul Müdiresi Ayşe Sevme, "Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenmekte olan Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 3. İslami İlimler Olimpiyatı 11 itibariyle sınavımız 8'inci sınıflar düzeyinde başlamıştır. Sınavın amacı İmam Hatip Ortaokulları'nda meslek derslerine olan ilgiyi arttırmak, öğrencilerim İslami ilimlerden karşısına çıkabilecek konularda bilgi düzeyini ve hazır bulunuşluğunu geliştirmek adına ve öğrencilerin matematik, fen, Türkçe, sosyal derslerin yanında İslami ilimlere de ilgisini arttırmak, İmam Hatip Okulları'nda okuyan öğrencilerin toplum içinde İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmasına katkı sağlamak, ahlaklı toplum olması için, ahlaklı insan bunun için de en önemli başlangıç olan ahlak eğitiminin İmam Hatip Ortaokul öğrencilerine öğretilecek İslami ilimlerden başladığı düşüncesiyle öğrencilerin bu dersleri etkili ve ilgi çekici biçimde öğrenmelerini teşvik eden bir olimpiyat olduğunu düşünüyorum. Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni bu konuda tebrik ediyorum, destekliyoruz. İnşallah çocuklarımız adına da hayırlı sonuçlar olur" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Osman Öztürk İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title