Haberler

Kobra Yılanı Sokan İllüzyonist Aref'i Hastanedeki Görüntüleri Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Sihirbazlık gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılanın ısırdığı, İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'nin hastanedeki ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, sihirbazlık gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılanın ısırdığı, İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'nin (29) sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Aref'in hastanedeki ilk görüntüleri de ortaya çıktı.

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Ghafouri'nin sağlık durumunun düne göre daha iyiye gittiğini belirten Dr. Hülür, yılanın ısırdığı sağ kolundaki şişliğin de inmeye başladığını söyledi. Ghafouri'nin sağlık değerlerinde anormallik görülmediğini, tedaviyle ilgili her türlü girişimin yapıldığını kaydeden Dr. Hülür; ısırmanın 'ikinci evre yılan sokması' olarak değerlendirildiğini, sokulan bölgede 'lokal zehirlenme' olduğunu ve bütün vücuda yayıldığını düşünmediklerini dile getirdi. Panzehrin bulunup, Türkiye'ye getirilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerin sürdüğünü kaydeden Dr. Hülür, yardımcılarından birinin de hastanede gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Dr. Ünal Hülür, Aref Ghafouri'nin sağlık durumuyla ilgili detaylı açıklamanın gün içinde yapılacağını bildirdi.

SAĞ ELİNİ KIPIRDATAMIYOR

İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'yi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin erişkin yoğun bakım ünitesinin 3 No'lu odasında görüntüledi. Stabil ortamda, 2 yastığın üzerine koyduğu sağ elini kıpırdatmayan Ghafouri'ye organ yetersizliğinin meydana gelmemesi için serumla çeşitli ilaçlar veriliyor. Bilinci açık olan Ghafouri, uyumadığı zamanlarda cep telefonundan panzehrin bulunması için yapılan girişimler hakkında bilgi alıyor.

KOBRANIN ÖZELLİKLERİ

Asya'ya özgü hayvan olarak bilinse de kobraların ana vatanı Hint ormanlarıdır. Bunun yanında Sri Lanka, Myanmar, Nepal, Malezya, Laos, Endonezya, Kamboçya, Çin, Butan, Bangladeş, Singapur, Tayland ve Filipinler'de de sık görülür. Kobranın alt çenesi çok esnektir. Bu sayede kalıplı avları rahatlıkla yutabilir. Gün ışığını çok seven kobralar, yapı olarak utangaç hayvanlardır. Tahrik edilmedikçe, üzerlerine gidilmedikçe saldırmazlar. Kobraların zehri, esas olarak nörotoksinlerden oluşur. Yılanın ısırması kişide şiddetli ağrı, bulanık görme, uyuşukluk ve baş dönmesine neden olurken, daha sonra felce de yol açabilir. Isırılan kişiye müdahale edilmemesi halinde solunum yetmezliği meydana gelebilir. Bu durum, kişinin ölümüne neden olabilir. Boyları 5 ile 6 metre arasında değişen kobralar, 4 ya da 5 kilodur. Türkiye'de ise 'kobra' cinsi yılan yaşamıyor. Türkiye'deki yılanların türü engerek olduğu için sağlık merkezlerinde de bu yılan ısırmasına karşı serum bulunuyor. 'Kobra' cinsi yılanının serumu ise Mısır ve Fransa'dan temin edilebiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İran Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (85)

oflu 61:

________________YILAN DAHA SEMPATİK ______________Diyenler Çöksün beğeni . .

8
8
yanıtYanıtla
YILAN KORKTUN MU:

NE İŞİN VAR KOBRAYLA AHANDA GÖRDÜN MÜ KOBRAYI :D

13
2
yanıtYanıtla
Bolu:

Miss reklam, iyileşecek ve röportajlar gündemde adı geçecek Bi acun programında program yapacak, hayırlı olsun yeni reklamınn

11
2
yanıtYanıtla
TUNCAY ATABEY:

HERŞEYİ YAPABİLEN ADAM KENDİKENDİNİ DE HERHALDE İYİLEŞTİREBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

11
2
yanıtYanıtla
tt:

kalbe zehir hızlı gitsin diye elini yükseğe koymuşlar:)

12
1
yanıtYanıtla
AZRA:

ONU YAPANINDA VARDIR BİR BİLDİĞİ

yanıt0
yanıt0
HAYDARİ:

reklam kokan haber . . . bu tür hayvanların mutlaka zehiri alınıyor dişleri çekiliyor gösteride kullanılan

10
2
yanıtYanıtla
ÇOK DA FİFİ:

ALLAH BELANIZI VERSİN BIKTIK AREFİNDEN YAA YETER YAA ŞEHİT OLDUMU BİR KERE HABER YAPIP KALDIRIRSINIZ YETER ULAN FARKLI BAŞLIK ALTINDA AREF AREF YETER YETER

9
3
yanıtYanıtla
....:

Gündeme gelme haberi. Gösterilerde kullanınlan yılanların zehri alınıyor diye duymuştum. Milleti kandırmayın.

11
0
yanıtYanıtla
Leyla:

Tam da üzülmeye başlamıştım iyi ki yorumları okuyorum, birakiverdim oracıkta üzülmeyi!

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title