Haberler

İlk Temas Günü: Beni Uzay Yolu'na Işınla Netflix!

Güncelleme:

Yarın Star Trek namıdiğer Uzay Yolu fanları için önemli bir gün çünkü 5 Nisan'ı İlk Temas Günü olarak kutluyorlar.

Uzay Yolu ile çok fazla haşır neşir olmayanlar için meali şu: 5 Nisan İlk Temas Günü, Vulcan gezegeni ahalisinin (efsane karakter Mr. Spock da onlardan biri) insanlarla ilk iletişime geçtikleri 5 Nisan 2063 tarihine atıfta bulunmak için hayata geçirildi.

Uzay Yolu Netflix'te de önemli bir yere sahip. Netflix orijinal dizisi Star Trek: Discovery ise geçen yıl 25 Eylül'de prömiyer yapmıştı. Bunun dışında Netflix'te Star Trek dizilerinin toplam 695 bölümü yayınlanıyor ve dünya genelinde yaklaşık 12 bin kişi bu 695 bölümün tamamını seyretti! Bu, seri fanatiklerinin tam 536 saat, yani 22 gün boyunca Uzay Yolu izlediği anlamına geliyor. Dünyada ve Türkiye'de en çok yeniden izlenen bölüm ise Star Trek: Voyager – Son Oyun, 1. & 2. Kısım (Sezon 7, Bölüm 24) oldu.

İlk Temas Günü'nde Uzay Yolu'na ışınlanmak isteyenler için yapım yılına göre Netflix'teki sekiz Uzay Yolu dizisi ve filmini seçtik:

Star Trek. 1968 yılına ait orijinal dizi, üç sezon. Atılgan yıldız gemisi soğukkanlı Kaptan Kirk'ün liderliğinde yeni dünyalar ve uygarlıklar keşfetmek için uzayın derinliklerine doğru yol alır... Başroldekiler William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley.

Star Trek: The Animated Series. Yapım senesi 1973 olan bu iki sezonluk bu çizgi dizideki karakterleri orijinal Uzay Yolu aktörleri William Shatner, Leonard Nimoy ve DeForest Kelley seslendiriyor.

Star Trek: The Next Generation. Yedi sezon, 1993 yapımı. Orijiinal Atılgan mürettebatının maceralarından on yıllar sonra yeni Atılgan gemisi bilinmeyen dünyaları keşfederken, kaptan koltuğunda Jean-Luc Picard oturuyor.

Star Trek: Deep Space Nine. Uzay Yolu evreninde geçen 1999 yapımı bu dizide de, Komutan isko karmaşık bir görevi olan Deep Space Nine adlı federasyon uzay istasyonunu yönetiyor. Yedi sezon çekildi.

Star Trek: Voyager. 2000 yapımı, yedi sezon. Voyager gemisinin 75 yıl süren dünyaya dönüş yolculuğunda, uzayın gizemli bir bölgesine yaklaşan mürettebat bilinmeyen türlerle karşılaşır…

Star Trek: Enterprise. 2004. Orijinal Uzay Yolu'ndan yüz yıl önce geçen bu yeni hikayede, Kaptan Archer ve mürettebatı ilk Atılgan gemisiyle uzayı keşfediyor ve yeni türlerle tanışıyor. Macera dört sezon boyunca devam ediyor.

Star Trek. Yönetmenliğini J.J. Abrams'ın yaptığı 2009 yapımı Star Trek filmi izleyiciyi Kaptan Kirk ve mürettebatının gençlik yıllarına götürüyor. Leonard Nimoy'a Chris Pine ve Zachary Pinto eşlik ediyor.

Star Trek: Discovery. 100 yıllık sessizliğin ardından Federasyon ile Klingon İmparatorluğu arasında savaş patlak veriyor. Çatışmanın merkezinde ise gözden düşmüş bir Yıldız Filosu subayı var. 2018 yapımı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Leonard Nimoy Uzay Yolu Star Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title