Haberler

İlçe Emniyet Müdürü Taşkıran Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Antalya'nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürlü İsmail Taşkıran, Şelale Polis Karakolu Amiri Komiser Yardımcısı Murat Yüce, Cumhuriyet Polis Merkezi Amiri Başkomiser Hüseyin Işıklar, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Asayiş Büro Amiri Emniyet Amiri Kamil Çalışkan mahalle muhtarları ve esnafla bir toplantı yaptı.

Antalya'nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürlü İsmail Taşkıran, Şelale Polis Karakolu Amiri Komiser Yardımcısı Murat Yüce, Cumhuriyet Polis Merkezi Amiri Başkomiser Hüseyin Işıklar, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Asayiş Büro Amiri Emniyet Amiri Kamil Çalışkan mahalle muhtarları ve esnafla bir toplantı yaptı..

Toplantının açılışında konuşan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, ilçede suç oranlarında azalma olduğuna dikkat çekerek, "Manavgat geneline baktığımız zaman; Kişiye karşı suçlar 2013 yılının 4 aylık dönemini değerlendirirsek 2014 yılının 4 aylık verileri elimizde olduğu için 580 olan olay sayısı 490'a düşmüş. Yüzde 16'ya varan bir düşüş var. Evden işyerinden hırsızlık gibi malımızı kaybettiğimiz olaylar açısından baktığımız zaman 474'den 375'e düşmüş. Yüzde 21 gibi bir düşme var. Millete, devlete karşı suçlarda yüzde 40 düşüş olmuş. Diğer suçlarda yüzde 27 gibi bir düşüş var. Burada en bariz görünen konu evden hırsızlık konusunda 2013 yılının 4 aylık döneminde 120 olan ev soygunu sayısı 2014 yılında yapılan bu çalışmaların karşılığı 50'a düşmüş. Yani yüzde 51'e yakın evden hırsızlık olaylarında düşüş var. Apartman sakinleri, muhtarlar, mahalle sakinlerinin emeği ile bir farkındalık oluşturmuşuz" dedi.

İşyerinden hırsızlıkta yüzde 5'lik bir düşüş olduğunu ifade eden Taşkıran, "Hırsız kamera olan bir yer varsa orayı atlıyor, kamera olmayan yeri soyuyor. Burada önlemimizi kendimiz caydırıcı boyutta almamız lazım. Bir kamera sistemine mutlaka geçmemiz lazım" diye konuştu.Yankesicilik olaylarında yüzde 27 düşüş olduğunu da belirten Taşkıran, "Dolandırıcılık olaylarında yüzde 75 düşüş var. Demek ki bir farkındalık, bir bilinç oluşmuş ki bu suçların oranını aşağıya çekmişiz. Bundan sonra içinde birlikte çalışarak, beraber hareket ederek aynı amaç doğrultusunda gidersek suçları da düşüreceğimize ve bu yaptığımız projelere katılım sağlayacak arkadaşlarımız esnafımız, muhtarlarımız herkesten destek bekliyoruz. Destek olduğu sürece Manavgat için inşallah daha huzurlu günlere gideceğiz diye düşünüyorum. Veriler de bizlere öyle olduğunu gösteriyor" dedi.

Toplantıda söz alan muhtarlar mahallelerinde yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Muhtarların ortak sorunu olarak sokaklarında güvenlik kameralarının olmaması, sokak aydınlatmalarının yetersizliği ön plana çıktı. Belli başlı sorunlar arasında yol kenarlarına ve kaldırımlara parkeden araçlar dile getirildi.

Manavgat'ın tamamının MOBESE ihtiyacı olduğunu belirten Taşkıran "Kaymakam, Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplanıp kamera sistemini konuşmamız lazım" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Taşkıran Murat Yüce Manavgat Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title