Haberler

İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantıları Devam Ediyor

Gümüşhane İl Genel Meclisi ocak ayı toplantıları devam ediyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıya, İl Genel Meclis Üyeleri ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Kocaman ve Bayram Akçay katıldı.

Toplantıda, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor komisyon başkanı Hüseyin Güvendi tarafından okundu.

Güvendi, teklifte bahse konu her iki yolun da ulaşım ağı bakımından stratejik konuma sahip olduğunu belirterek, Yukarı Kürtün-Alucra yolunun İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan en kısa yol olduğunu, Özkürtün-Erikbeli- Tonya grup yolunun da Tonya ilçesine bağlı Fol beldesinin 1953 yılına kadar Özkürtün beldesine bağlı bir köy olması nedeniyle sosyal, ekonomik ve kültürel bağ açısından önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada, Kürtün ilçesinde bulunan Özkürtün-Erikbeli-Tonya ve Yukarı Kürtün-Alucra grup yollarının karayolları yol ağına alınması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Özkürtün Kürtün Tonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title