Haberler

Iğdır'da Nevruz Kutlaması

Iğdır'da Nevruz Kutlamaları Şehir Stadındaki Açılış Seremonisi ile Başladı.

Iğdır'da Nevruz kutlamaları şehir stadındaki açılış seremonisi ile başladı.

Nahcıvan, İran, İstanbul Üsküdar, Kars ve Ağrı'dan öğrenci gruplarının da katıldığı açılışta konuşan Iğdır Valisi saim Saffet Karahisarlı, Dünyanın herkese yetecek kadar güzel bir gezegen olduğunu belirterek, herkesin barış içerisinde güzelliklerden faydalanması gerektiğini söyledi.

Vali Saim Saffet Karahisarlı;"Nevruz sebebiyle ilimizde birbirinden kıymetli misafirleri ağırlıyoruz. İnşallah kurmayı arzuladığımız gönül köprülerini ülkemizin doğusundan başlayarak en batısına kadar, kuzeyden güneye bütün insanları saracaktır. . Hatta komşu ülkelere de yayılacaktır.Bize bu dünya tanrı tarafından en güzel bir şekilde bahşedilmiş. Dünyadan başka yerde yaşamak şansımız yok. Bu dünyada bilimle yarışalım. Sporda yarışalım. Aksi takdirde savaşlarla insanlar bir yere varamazlar. Nevruz zaten yeniden doğuş, birlik, canlanma demektir. Yüzyıllar boyu Türk milletinin milli bayram olarak kutladığı nevruz bayramı komşu ülkelerde de kutlanmaktadır. Onların da Nevruz'unu kutluyorum." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nesip Aksu'da Nevruz, hakkında bilgi verdi. Daha sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü yıldızlar futbol takımı ile Nahcıvan Yıldızlar futbol takımı arasında futbol maçının startı verildi. İskender Iğdır Spor Salonu'nda İstanbul Üsküdar Altunzade Hafıze Özal İlköğretim Okulu voleybol takımı ile İran Urumiye Gençlik Spor İl Müdürlüğü voleybol takımı arasında maç yapıldı. Urumiye Gençlik Spor İl Müdürlüğü voleybol takımı İstanbul Üsküdar Voleybol takımına İran lokumu hediye ettiler.

(İA-İRT-Y) 20.03.2008 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title