Haberler

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: "Meyan Şerbeti"

Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen meyan şerbeti, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor.

Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen meyan şerbeti, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor.

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen şerbet, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bunaltıcı sıcaklarında bölge halkının tercih ettiği en önemli içecekler arasında dikkati çekiyor.

Ramazan ayının son yıllarda sıcak aylara denk gelmesiyle birlikte tüketimi daha da artan meyan şerbeti, iftar sofralarını süslüyor.

Sarayönü Caddesi'nde 54 yıldır meyan şerbeti satan ve ürününü Türk Patent Enstitüsüne tescil ettiren Abdullah Culha'nın meyan şerbetinden almak isteyenler, saatler öncesinden dükkanın önünde kuyruğa giriyor.

Culha, yaptığı açıklamada, meyan şerbetinin bölgenin birçok ilinde tüketildiğini ancak Şanlıurfa ile özdeşleştiğini söyledi. Ramazan ayının kendileri için bir fırsat olduğunu ifade eden Culha, şerbeti yörede yetişen meyan kökünden yaptıkları için lezzetli olduğunu belirtti.

Yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Culha, "Şanlıurfalıların yüzde 80'i ramazan ayında meyan şerbeti içer. Ramazan ayında diğer aylara göre satışlarımız 30 kattan fazla artıyor." dedi.

Ahmet Çiçek ise 30 yıldır meyan şerbeti üretip sattığını ifade etti. Meyan şerbetinin sağlık açısından birçok faydası bulunduğunu dile getiren Çiçek, birçok kişinin meyan şerbeti almadan eve gitmediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ahmet Çiçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title