Haberler

İDDEF'in Fildişi Sahili'nde yaptığı cami ve medreseler hizmete girdi

Güncelleme:

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu'nun (İDDEF), çocukların eğitim alabilmesi, Müslümanların da ibadet edebilmesi amacıyla Fildişi Sahili'nin çeşitli bölgelerinde hayırseverlerin desteğiyle inşa ettiği mescit ve medreseler açıldı.

İDDEF'ten yapılan açıklamaya göre, İslami eğitim ve insani yardım çalışmalarının sürdürüldüğü Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde yeni inşa edilen Ahıskalı Ali Haydar Efendi Medresesi, Halim Uygun Camisi, Nedime Erdoğan Medrese ve Camisi ile Yasemin Mescidi hizmete girdi.

Türkiye'den Fildişi Sahili'ne giden 10 kişilik heyet, başkent Yamusukro ile Tuye, Diegonefla, Lasseri ve Tabo bölgelerinde düzenlenen program ve toplu açılış törenine katıldı.

İDDEF'in eğitim çalışmaları kapsamında hizmete aldığı kalıcı eserlerden ilkinin açılışı Fildişi Sahili'nin Tuye şehrinde oldu.

Hayırseverlerin desteğiyle bölgedeki ihtiyaç sahibi Müslüman çocuk ve gençlerin ücretsiz eğitim alması amacıyla yapılan Ahıskalı Ali Haydar Efendi medresesinin açılışına bölge yöneticileri ile yerel halk katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile ilahiler ve dualar okunan açılışta, katılımcılar öğrencilerle medreseyi gezdi.

Başkent Yamusukro'ya iki saat uzaklıktaki Diegonefla şehrindeki Nedime Erdoğan Medresesi ve Camisi de, İDDEF heyetinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fildişi Sahili'nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi çocukların eğitime kavuşabilmesi ve bölgedeki Müslümanların ibadetlerini kolay ve rahat bir şekilde gerçekleştirmesi için bağışçılarının desteğiyle kalıcı eser inşa eden İDDEF'in Lasseri ve Tabo şehirlerindeki açılış törenlerinde de büyük heyecan ve coşku yaşandı.

Lasseri'deki Yasemin Camisi ile Tabo şehrindeki Halim Uygun Camisi dualarla hizmete girdi. Açılış törenini takip eden bölge halkı Türkiye'ye teşekkürlerini gönderirken, dua eden yaşlıların zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Ahıskalı Ali Haydar Efendi Fildişi Sahili Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title