Haberler

İDA Buluşmaları A. Cem İlhan ile Başladı

Güncelleme:

"Pr sektörü olarak bulunduğumuz nokta bize yakışmıyor."

Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği ICCO'nun Türkiye temsilcisi olan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği İDA, 2013 yılına "İDA Buluşmaları" adlı yeni bir proje ile girdi. "Hayatı Okumak" teması ile yıl boyu devam edecek buluşmaların ilk konuşmacısı İDA Başkanı A. Cem İlhan oldu. İlhan "Mesleği Okumak" konulu konuşmasında iletişim danışmanlığı sektörü temsilcilerine ve çalışanlarına seslendi.

Türkiye'de iletişim danışmanlığı sektörünün standartlarının uluslararası düzeyde geliştirilmesi ve gözetimi amacıyla çalışmalar yapan, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği'nin (İDA) yeni projesi İDA Buluşmaları, A. Cem İlhan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Mesleği Okumak" başlıklı toplantı ile başladı.

İDA Buluşmaları sektörün sürdürülebilirliğini sağlayacak bakış açılarının gelişmesine, İDA üyesi şirketlerin çalışanlarının derneğe aidiyetlerinin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Buluşmaların bu yılki teması "Hayatı Okumak".

İlk buluşmanın konuğu İDA Başkanı A. Cem İlhan'dı

İDA Buluşmaları'nın ilki Levent Kültür Merkezi'nde 100'e yakın sektör çalışanının katılımı ile düzenlendi. İDA Başkanı A. Cem İlhan'ın "Mesleğimizi Okumak" başlıklı konuşmasını ilgi ile dinleyen meslektaşlar, sordukları sorular ve katkıları ile toplantının etkileşimli bir ortamda gerçekleşmesini sağladı.

Konuşmasında PR sektörünün dünden bugüne genel bir panoramasını çizen ve iletişim danışmanlığının hala bir zanaat mertebesinde kaldığı, bir meslek olamadığını vurgulayan A. Cem İlhan şunları söyledi: "Bugün sektör olarak bulunduğumuz nokta bize yakışmıyor. 90'lı yıllarda yakaladığımız ivmeyi kalıcı hale getiremedik ve şu anda bulunduğumuz noktada, ortak sorunlarımızı bireysel çabalarımızla aşamadığımız gerçeği apaçık ortada. Hem biz şirket sahiplerine hem de çalışanlarımıza önemli görevler düşüyor. Çalışanlarımız kendilerini geliştirmeli ama biz de alışkanlıklarımızı kökten biçimde değiştirmeliyiz. İDA üyeleri olarak ortak bir iş yapma kültürü geliştirmeli, yeni ve herkese eşit mesafede bir dil bulmak zorundayız."

İDA Buluşmaları yıl boyu devam edecek

İDA Buluşmaları, iletişim danışmanlığı sektörü çalışanlarının mesleklerine katma değer sağlayacak entelektüel donanımı ve farklı dünya görüşünden müşterilerini anlayabilmeleri için gereken farklı bakış açılarını kazanmalarına destek sağlamayı amaçlıyor. Buluşmalar ayrıca çalışanların birbirlerini tanımaları ve sektördeki sorunları paylaşmaları için verimli bir platform sunacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cem İlhan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title