Haberler

İbrahim Tatlıses'in Yağma Davası Yargıtay'dan Döndü

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in 2002 yılında para vermesi için tehdit edildiği olayın sanığı Abdullah Uçmak'a verilen hapis cezası az bulunduğu gerekçesiyle bozuldu. Yeniden görülmeye başlanan davada mahkeme, bozma kararına uydu.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e karşı yağmaya teşebbüs suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Abdullah Uçmak'ın cezası Yargıtay tarafından az bulunarak bozuldu.

Dava, İstanbul 7 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı. Bozmanın ardından ilk kez görülen davanın duruşmasına şikayetçi İbrahim Tatlıses katılmadı. Sanık Abdullah Uçmak'a ise başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS(Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlanıldı.

Duruşmanın başlamasının ardından taraflara Yargıtay'ın bozma ilamına ilişkin bir diyecekleri olup olmadığı soruldu. Sanık Abdullah Uçmak, ve avukatı Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmamasını, kararda direnilmesini istedi.

TATLISES'İN AVUKATI BOZMA İLAMINA UYULMASINI İSTEDİ

Sanık avukatının ardından İbrahim Tatlıses'in avukatı söz alarak bozma ilamına uyulmasını, müvekkiline yönelik eylemler için sanığın herhangi bir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak yargılamaya devam kararı verdi. Duruşmada daha sonra savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

DURUŞMA SAVCISI: "SANIK NİTELİKLİ YAĞMA SUÇUNU İŞLEMİŞTİR"

Savcı, sanığın, eylemi arkadaşlarıyla birlikte planlı gerçekleştirmesi nedeniyle "nitelikli yağma" suçunu işlediğinin anlaşıldığını kaydetti. Savcı, sanığın lehine olan eski ceza kanunundaki 7,5 yıldan 10 yıla kadar hapis düzenleyen maddeden cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme sanık Uçmak'ın avukatına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

PARA İSTEYİP ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ

2002 yılında meydana gelen olayda, Abdullah Uçmak arkadaşlarıyla birlikte Tatlıses'in içinde bulunduğu aracı takibe aldı. Tatlıses'e kendilerini aramasını söyleyen Uçmak, para istemiş, ret cevabı alınca Tatlıses'i ölümle tehdit etmişti. Bunun üzerine İbrahim Tatlıses, Uçmak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

1 YIL 3 AY CEZA ALMIŞTI

Hakkında dava açılan sanık Abdullah Uçmak çıkarıldığı mahkemece olaydan 10 yıl sonra, 30 Mart 2012'de yağmaya teşebbüs suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İbrahim Tatlıses'in avukatları sanığın "nitelikli yağma" suçundan ceza alması gerektiği gerekçesiyle karara itiraz etmişti.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU, KARARI BOZDU

Yargıtay 6. Ceza Dairesi de Tatlıses'in avukatlarının talebi doğrultusunda kararı bozmuştu. Yargıtay, Uçmak'ın yağmaya teşebbüs suçundan değil "nitelikli yağma" suçundan cezalandırılmasını, sanığa indirim yapılsa dahi bunun alt sınırdan olması gerektiğini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tatlıses Abdullah Uçmak İstanbul Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title