Haberler

Husumet Siverek'te Dualarla Son Buldu

Güncelleme:

Aileler arasında 3 yıldır süren husumet eski milletvekili Zülfikar İzol'un girişiminin ardından barışla sonuçlandı.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, aynı aşirete mensup 2 aile arasında 3 yıldır süren husumet eski milletvekili Zülfikar İzol'un girişiminin ardından kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı. Husumetli aile fertleri; Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 50 koyunun kesilmesi ile yapılan yemeklerle hazırlanan sofrada birlikte oturdu ve dua ederek barıştı.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne bağlı Alitaş Köyü'nde yaşayan İzol aşiretine mensup Kaya ile Gülün aileleri arasında, 2010 yılında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. 37 yaşındaki Ersin Kaya'nın öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olay sonrası Kaya ile Gülün aileleri arasında husumet başladı. 2 aile; geride kalan 3 yıl içerisinde husumetin kan davasına dönüşmemesi için araya giren kişilerin çabalarına rağmen barışmaya ikna olmadı.

ESKİ VEKİL İKNA ETTİ, KÖYÜNDE YEMEK VERDİ

Husumetli ailelerin barışması için kısa süre önce AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili ve İzol aşiretinin önde gelen isimleri arasında yer alan Zülfikar İzol devreye girdi. Zülfikar İzol, yaptığı görüşmede 2 aileyi de barışmaya ikna edince, Siverek'te kendi köyünde barış yemeği düzenledi. Siverek'in Çeltik Köyü'nde düzenlenen barış yemeğine; Siverek İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdoğan Akdeniz, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, STK temsilcileri, 2 aile fertleri ile İzol aşireti mensuplarının bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Barış yemeği için köye gelenler dakikalarca birbirleriyle tokalaştı ve Müftü Ahmet Hilmi Yazar tarafından okunan duaya eşlik etti.

Törende konuşan eski milletvekili Zülfikar İzol, husumetin kan davasına dönüşmemesinin sevindirici olduğunu ve 2 aile arasındaki barışın bölge barışına katkı sunmasını dileyerek şöyle konuştu:

"Bu gün mübarek bir gün, akrabalarımız arasında daha önce kan dökülmüştü ve oluşan husumetin daha çok insanın zarar vermemesi için bir araya geldik. Bugüne kadar incir kabuğunu doldurmayan meseleler yüzünden sürekli kan davaları güdüldü. Ama unutmayalım ki; hepimiz kardeşiz, bölgede farklı ailelere mensup olan insanlardan kız alıp vermişiz, kirvelik yapmışız. Aşiretimiz mensubu olan 2 ailenin kavgasında 1 kişi ölmüş ve 3 kişi yaralanmıştı. Bu ailelerimiz duyarlı davrandı ve barıştı. Bir daha böylesi acı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum."

İzol'un konuşmasının ardından 2 aile temsilcileri birbirleriyle tokalaşarak barıştıklarını ilan etti. Törene katılanlar ve husumetli aile mensupları daha sonra 50 koyunun kesilmesi ile dev kazanlarda hazırlanan yemeği kurulan yer sofrasında birlikte yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zülfükar İzol Diyarbakır Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title