Haberler

Hürriyet Emlak ile Emlakçılar Arasında Protokol

İZMİR Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO), Hürriyet Emlak ile yeni bir işbirliğine imza attı.

İZMİR Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO), Hürriyet Emlak ile yeni bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında emlak ofislerine iki paket seçeneği sunan Hürriyet Emlak, ilk paket kapsamında www.hurriyetemlak.com adresine üye olan emlak ofislerinden yıl sonuna kadar üyelik ücreti almayacak, diğer paket kapsamında ise emlak ofislerinin İZEKO'ya 2017 yılına ait üyelik aidatlarını ödeyecek.

Kentteki emlak ofislerinin desteklenmesine yönelik işbirliğinin ayrıntılarının paylaşıldığı toplantıya, İZEKO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Hürriyet Emlak Genel Müdürü Cenk Angın, Hürriyet Emlak Ticari Koordinatörü Çağrı Bozay, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, emlakçılar ve davetliler katıldı.

Emlak sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunu dile getiren Angın, sektörün öneminin her geçen gün arttığını kaydetti. Sektörün gelişmiş olmasına rağmen yasal düzenlemeler bakımından oldukça geri kalındığını savunan Angın, "Bu benim için hayal kırıklığı oldu. Bir yasa taslağının hazır olduğunu biliyorum, umarım yakın zamanda Türkiye'nin mevzuatına girer. Sektör adına çok farklı bir dünyanın oluşacağını düşünüyorum. Emlak sektörüyle uğraşan herkes insan hayatına dokunma fırsatı elde ediyor. Bir ailenin uzun yıllarını geçireceği bir gayrimenkulle buluşmasına vesile olmak çok değerli. Bu yıl Hürriyet Emlak'ın 10'uncu yılı. Biz de bu yıl temamızı 'Emlak Sektörünü kucaklamak' olarak belirledik. Bu sektörün üyeleriyle daha sık bir araya gelip kendimizi geliştirirken sektörde olanlara daha yakın olmak istiyoruz. Emlak odalarıyla bu sektörü nasıl geliştirebiliriz diye düşünürken bulduğumuz işbirliğinin bir adımını bugün gerçekleştiriyoruz. Hürriyet Emlak sektörde pek çok ilke imza atarak gelmiş bir portal. Bunlardan biri olan emlak puan; Bizim portalımızda yaklaşık 1 milyon gayrimenkul ilanı var. İlan veren açısından bu büyük havuzda görünür olmak önemli. İlanlarında yüksek kalitede fotoğraf kullanan, açıklamaları istenilen şekilde yapan emlak ofisleri bu büyük havuzda daha görünür oluyor. Bir diğeri sanal tur, insanların bilgisayar başında yapabildikleri şeyler giderek artıyor. Oturduğu yerden ilan bakanların aradıkları kriterleri bulmakla yetinmeyip evin içine girmiş hissi veren bir sistem geliştirdik. Bu büyük bir kolaylık, sektör de bunu heyecanla takip ediyor. Bir diğeri de Google destek paketi. Emlak ofislerinin Google'da daha görünür olmasını sağlayan bir paket bu" diye konuştu.

ÜYELİK AİDATI HÜRRİYET EMLAK'TAN

Protokolle ilgili bilgiler veren Çağrı Bozay, işbirliğinin iki farklı ayağı olduğuna değinip, "Bunlardan biri emlak ofislerine destek olmak için hazırladığımız paket. Daha önce bizimle çalışan ancak bugün çalışmayanlar ve ilk kez bizimle çalışacak olanlara sunulan bir paket. Bu pakette, portalımıza üye olanlardan yıl sonuna kadar bir ücret almayacağız. Daha sonra üyeliklerini devam ettirmek isteyenlere taksitlendirme yoluyla ücretlendirme yapılacak. Bunun dışında diğer paketimiz daha güzel. O paketimizi alan herkesin 2017 yılında emlak ofislerinin odaya üyelik aidatını biz ödeyeceğiz. Hürriyet Emlak ailesi olarak, 2017 yılında, satış danışmalarımız aracılığıyla yeni bir model hayata geçiriyoruz. Bizim yaptığımız araştırmalar sonucunda elde ettiğimiz bilgileri emlak ofisleriyle paylaşacağız. İlanlarla daha fazla kişiye nasıl ulaşılabilir bunları paylaşacağız. İnsanlar nasıl arıyorsa bizim de o şekilde ilan vermemiz gerekiyor. Daha görünür olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacağız" dedi.

"15 TEMMUZ ÇALIŞMALARA DA DARBE VURDU"

İZEKO Yönetim Kurulu Başkanı Güleroğlu ise 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile emlakçıların eğitimini kapsayan bir çalışma yaptıklarını, ancak darbe girişiminin bunu engellediğini söyledi. Çalışmaların devam ettiğini, gecikme olmasına rağmen eğitim verilmesinin hala gündemde olduğunu belirten Başkan Güleroğlu, "Biraz özeleştiri yapmak istiyorum, bazı arkadaşlar emlak portallarıyla çalışmak istemediklerini söylüyor, 'tamam çıkalım' diyorum. 'Para verdim o süre dolsun çıkalım' diyor. Eğer bir karar almak istiyorsanız onu sonuna kadar desteklemeniz gerekiyor. Şimdi baktığınızda Hürriyet Emlak güzel bir sistem oluşturmuş, ben de sizlerden bunu desteklemenizi istiyorum. Yasa taslağıyla ilgili yaptığımız çalışmalarda birliktelik sağladık. Yaklaşık 5 ay önce Samsun'da Tapu Kadastro Genel Müdürü ile ciddi bir toplantı yaptık. Emlakçıları eğitmek istediklerinden söz ettiler, ben de oda olarak eğitimleri üstlenmeyi teklif ettim. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle planlanan çalışmalar aksadı. Belki de şu an eğitimler başlamıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, yasayla ilgili çalışmalara devam ediyor. 2017 yılı başlarında hayata geçmesi için çalışmaları yapıyoruz. Emlak ofisiniz faalse, gereken şartları yerine getiriyorsanız yasa çıktığında bir seferliğe mahsus üniversite mezunu olmadan emlak ofisi işletebileceksiniz. Hurriyetemlak.com ekibi sitedeki eksiklikleri tamamladı. Mesleğimize sahip çıkmalıyız, sadece oda, birlik, federasyon değil önce bizlerin bir adım atması gerekiyor. Kaçak bir emlakçı varsa bunu bize bildirin biz de bu denetimleri yapalım ve kaçak emlakçılardan sizleri kurtarmaya çalışalım. Kanun çıktıktan sonra bunun daha kolay olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"GELİŞİMİ TAKİP ETMEK GEREKİYOR"

Emlak sektörünün her geçen gün geliştiğini ve emlak ofislerinin de bu gelişmeyi takip etmesi gerektiğini, aksi hallerde ofislerin yok olacağını söyleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mutlu da, "Gelişimi takip edebilmek lazım. Takip edemeyen geride kalacak ve düşecek. Yeni kentleşmeyle şehrin bir çok alanı düzenleniyor, peşinat sıkıntısı olanlara yüzde 1'in altında faiz oranları uygulanıyor. İzmir'de kentsel dönüşüm noktasında atılacak adımlar emlakçılık sektörünü daha önemli noktalara getirecek. Kentsel dönüşüm bizlerin de işini hareketlendirecek. Sanal ortamdaki alışveriş artışı her geçen yıl çok ciddi artıyor. Ayrıca herkesin kendi işini yapması gerekiyor. Bakıyorsunuz marketin kapısında kiralık ev ilanı, fırında satılık tarla ilanı var. Böyle bir şey olamaz. Bunları görünce bizlere şikayet edin lütfen, biz gerekeni yaparız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve emlakçıların soruları cevaplandırıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Güleroğlu Hürriyet İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title