Haberler

Hükümeti kuran Taliban'ın ilk icraatı süpürgeleri kapıp Afganistan sokaklarını temizlemek oldu

Güncelleme:

Afganistan'da kontrolü tamamen ele geçiren ve sonrasında yeni hükümetini de kuran Taliban mensupları sokağa inip şehirleri temizlemeye başladı. Savaş nedeniyle zarar gören altyapının yavaş yavaş onarılmaya başlandığı bildirilirken, Taliban'ın sözcülerinden Süheyl Şahin sosyal medyadan yayınladığı videoda "Yurttaşlarım, Afganistan'ı kurtarmak için kanımızı akıtıyorduk, şimdi de Afganistan'ı yeniden inşa etmek için ter dökelim" çağrısında bulundu.

Yeni hükümetin kurulduğu Afganistan'da Taliban mensupları sokağa indi. Ekonomik yetersizlikler nedeniyle sağlanamayan temel hizmetler Taliban tarafından gönüllü olarak sağlanmaya başlandı.

"AFGANİSTAN'I YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN TER DÖKELİM"

Taliban'ın sözcülerinden Süheyl Şahin, Taliban'ın altyapı çalışmalarına başladığını yayınladığı video ile duyurdu:

"Yurttaşlarım, Afganistan'ı kurtarmak için kanımızı akıtıyorduk, şimdi de Afganistan'ı yeniden inşa etmek için ter dökelim."

Hükümeti kuran Taliban'ın ilk icraatı süpürgeleri kapıp Afganistan sokaklarını temizlemek oldu

16 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI HALKLA BİRLİKTE ŞEHİR TEMİZLİĞİ YAPTI

Kabil'de belediye başkanı yol çalışmalarına sahada eşlik ederken, Taliban'ın ana merkezi durumundaki Kandahar'dan da görüntüler geldi. Kandahar Belediyesi öncülüğünde 16 ilçe belediye başkanı, yardımcıları, gazeteciler, STK temsilcileri ve bölge halkıyla şehir temizliği yaptı.

Ellerine aldıkları süpürgelerle temizlenmedik yer bırakmayan yetkililer, bu çalışmayı ülke geneline yaymayı amaçlıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Kandahar Kabil Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (10)

ADANALI :

bunların samimiyetine inanan varsa, elimde boğaz köprüsü var uygun fiyata satabilirim

95
48
yanıtYanıtla
Uğur Duran:

Devlet yönetmek, teröristlik yapmaya benzemez. hiç bir zaman hiç bir şekilde Talibanı masum olarak görmek mümkün değildir ve devlet olarak tanınmasına tamamen karşıyım!!

72
64
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

KAN EMiCi iSiD Belediye Baskani Olduysa KIYAMET Yakindir

57
72
yanıtYanıtla
EVO20 :

Hayret birileri gelip şeriatçılar süpürgelerle yerdeki tozu kaldırıp ortalığı toza dumana boğdu tarzında şeyler yazmamış şaşırdım :D

74
39
yanıtYanıtla
Shef :

Ne güzell işte .... şimdi bunu eleştiriyor muyuz ?

70
31
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

önce kafalarındaki örümcek ağlarını temizlesinler onlar. Kadınlara mal gibi davranan pis sakallılardan ne hayır beklenir.

29
47
yanıtYanıtla
Theo:

EGE nin en güzel yerlerinde şehir kenarında kurulu Afgan köyü lüks villalar yalnız Afgan Taliban gardaşlarımıza satılıktır fiyatı çok uygun

23
47
yanıtYanıtla
M Key:

bordo klavyeli tatlı su laikleri başlamışlar ağlamaya :) ulan ülke adamın ülkesi çoğunluğu o şekilde düşünüyor sana ne elin nasıl yaşadığından?. tüm dünya senin içselleştirdiğin gibi , paradan başka değeri olmayan kapitalist batı gibi yaşayıp düşünmek zorunda mı?

38
27
yanıtYanıtla
vedat cici :

rezil görüntüler

17
45
yanıtYanıtla
Hasan Basri Aksu:

BUNLAR İSİD DEĞİL TALİBAN DAHA TALİBAN NEDİR İSİD NEDİR MÜSLÜMAN NEDİR BİLMEYENLER YORUM YAPIYOR TALİBAN ÖĞRENCİ LER DEMEKTİR AŞIRI RADİKAL BİR ÖRĞÜTTÜR İSLAM ŞERİATI İLE YAKINDAN UZAKTAN İLGİSİ YOKTUR. ANLAYIŞLARI ÇOK RADİKALDİR .

15
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title