Haberler

Hortum, Ağaçları Kökünden Söktü

BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, aniden bastıran yağmurla birlikte gelen hortum Cevizli Mesire Yeri'ni savaş alanına çevirdi.

BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, aniden bastıran yağmurla birlikte gelen hortum Cevizli Mesire Yeri'ni savaş alanına çevirdi. Kocaman ağaçlar kökünden sökülerek devrilirken şans eseri can kaybı ve yaralanan olmadı.

Bayıkesir'de saat 14.30 sıralıranda yoğmurun ardından çıkan hortum,Balıkesir-Bigadiç Karayolu üzerindeki mesire alanı ile panayır yeri olarak kullanılan Cevizli'deki piknik alanında bulunan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Rüzgarın hızını arttırmasıyla piknikçiler kafeteryalara sığınırken, oluşan hortum nedeniyle ceviz ve çınar ağaçlarının dallarını kırıldı, dev ağaçlar kökünden sökülüp devrildi. Vatandaşlar kısa süreli korku ve şaşkınlık yaşadı.

Piknik alanında bulunanlardan Ramazan Özkan, "Hava birden kararmaya başladı, biz kısa süreli bir yaz yağmuru olacağını düşündük. Fakat yağmur beklediğimizden çok daha şiddetli yağdı. Bu arada çıkan hortum ve fırtına ağaçları ortasından kırdı, kökünden söktü. Çok şaşırdık, çok korktuk. Allaha şükür yaralanan ve can kaybı olmadı" dedi.

Ali Ertürk de "Çevrede çok sayıda piknik yapanlar vardı. Hava aniden karardı. Şiddetli bir yağmur geleceğini tahmin edip, yakındaki kafeteryalara ve dükkanlara girdik. Aniden fırtına ve hortum çıktı. Yağmur 5 dakika, fırtına 45 saniye sürdü koca koca ağaçları devirdi. Gözlerimize inanamadık" diye konuştu.

Olay yerine gelen AK Partili Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, incelemelerde bulundu, kırılan dalları ve devrilen ağaçları kaldırması için iş makinelerini yönlendirdi. Başkan Avcu, "Hepimize büyük geçmiş olsun Allah'tan can kaybı yaşanmadı. Buna şükretmek lazım. Eksilen ağaçların yerine yenisi dikilir. Neyse ki insanlarımız zarar görmedi" dedi.

Bigadiç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü iş makineleri, piknik alanında kırılıp etrafa savrulan dalları ve devrilen ağaçları kaldırıp panayır alanını temizledi.

- Bigadiç

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Avcu Balıkesir Cevizli Bigadiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title