Haberler

Hollande'a Eşsiz Protokol

François Hollande'nin Türkiye ziyaretine büyük önem verdiği büyük Fransız şirketlerinin CEO'larının Hollande'nin bu ziyaretine eşlik edeceği öğrenildi.

Üst düzey diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Hollande ziyareti eşli olarak planlanıyordu. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin gazeteci sevgilisi Valérie Trierweiler'in Türkiye'de Fransız First Lady olarak ağırlanacaktı. Ancak daha sonra Elysee Saray'ı ziyaretin eşsiz yapılacağını Türkiye'ye iletti. Edinilen bilgilere göre Hollande tek gelme kararını ülkesinde aktris Julie Gayet ile ilişkisinin ortaya çıkmasından önce aldı.BÜYÜK İŞADAMLARI İLE GELİYORFransa'dan Türkiye'ye en son Nisan 1992'de François Mitterand resmi ziyaret gerçekleştirmişti. Sarkozy G-20 Dönem Başkanı sıfatı ile Jacques Chirac da 2004 yılında İstanbul'da yapılacak NATO Zirvesine katılmak için Türkiye'ye gelmişti. Kaynaklar Hollande'nin uzun yıllar sonrasında yapılan bu ziyareti Hollande'nin de önemsediğini beraberinde çok sayıda büyük Fransız şirketinin CEO'sunu da Türkiye'ye getireceğini açıkladı. Aynı kaynaklar Hollande'nin Türkiye ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi mesajını vereceğini vurguladı.ANKARA: SOYKIRIM İDDİALARINDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUZAnkara da ziyaret sırasında Ermeni iddialarından duyulan rahatsızlığı dile getirecek. Türkiye'nin tarihinden çekinmediğinin altını çizecek olan yetkililer, Ermenistan'la tarih komisyonu kurulmasına gidecek sürecin Erivan Yönetimi tarafından sekteye vurulduğunu hatırlatacaklar.FRANSA'DAN AB SÜPRİZİ OLABİLİRZiyaret sırasında Fransa'dan AB sürprizinin de gelebileceği belirtiliyor. Diplomatik kaynaklar 23. Fasıl Yargı ve Temel Haklar ve 24. Fasıl Adalet, Özgürlük ve Güvenlik fasıllarındaki blokajın kaldırılabileceği sinyalini verdi.Buket Güven

Kaynak: TürkiyeGazetesi.com.tr / Dünya

Valerie Trierweiler Türkiye Fransa Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title