Haberler

Hollanda'nın Gündem Maddesi Lezbiyen Aileye Verilen Yunus

Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde oturan Türkiye-AB Parlamento Komisyonu eski Eşbaşkanı, gazeteci - yazar Hollandalı Joost Lagendijk, lezbiyen çifte verilen Yunus hakkında Türk milletinin tepkisini Hollandalılar'a anlattı.

Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde oturan Türkiye-AB Parlamento Komisyonu eski Eşbaşkanı, gazeteci - yazar Hollandalı Joost Lagendijk, lezbiyen çifte verilen Yunus hakkında Türk milletinin tepkisini Hollandalılar'a anlattı. Lagendijk, bunun Türkler'e karşı bir komplo olmadığını söyledi.

Canlı yayınla Hollanda kanallarına bağlanan ve Türkler'in neden Yunus için bu kadar tepki verdiğini anlatan Lagendijk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın perşembe günü Hollanda'da olacağını da söyledi. Gümüşlük'te Türk eşi Nevin Sungur ile yaşayan Joost Lagendijk, Hollanda kanallarındaki tartışma programlarına canlı yayınla bağlanarak Türkiye'de oluşan tepkileri anlattı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Joost Lagendijk, Başbakan Erdoğan'ın Hollandaya gitmeden önce Hollanda kanallarının kendisi ile görüşmek istediğini belirterek şunları söyledi: "Hollanda özelikle şu an çokça konuşulan ve gündemin üst maddelerinde yer alan konu ile ilgili benden bilgi almak istediler. Devlet tarafından biyolojik ailesinde alınarak koruyucu ailenin yanına verilen Yunus isimli çocuğun durumu ile ilgili Türklerin tepkisini sordular. Ben de 'Hollandalılara öncelikle şunu anlatmaya çalıştım. Türkler için devletin bir aileden çocuğu alarak koruyucu bir aileye vermesi çok da anlaşılır bir şey değil. Hollanda devletinin böyle bir gücü olduğunu anlamakta zorlanıyorlar" dedim.

Hollandalılara ikinci açıklamaya çalıştığı noktanın yine Türkler açısından anlaşılamayan ve kabul edilemeyen bir konu olan Yunus'un durumu ile ilgili olduğunu belirten Lagendijk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunus'un kendi ailesinden alınarak lezbiyen bir çifte verilmiş olması birçok Türk tarafından kabul edilemez bir durum. Türkler bunu anlamakta zorlanıyor. Nasıl eşcinsel bir çiftin koruyucu aile olarak bir çocuğu evlat edilmesi, yetiştirmesine izin verir devlet. Bu durumun Türkler açısından anlaşılamaz bir şey olduğunu" anlattım Hollandalılara. 3. konumuz ise Türkler bu tür olayları kendilerine yöneltilen bir asimilasyon politikasının sonucu olarak değerlendiriyor ve öyle tepki veriyorlar. Türkler bu konu hakkında çok büyük bir yanılgı içindeler. Çünkü Hollanda'da çocukların bu anlamdan asilime edilmesine yönelik sistematik bir karar ve uygulama yok."

"TÜRKLER ÇOK HASSAS"

Lezbiyen çifte verine Yunus hakkında kendi görüşlerini de bildiren Lagendijk, sözlerine şöyle devam etti: "Ben bir Hollandalı olarak oradaki durumu oradaki sistemi biliyorum. Neden böyle bir uygulamada bulunulduğunu biliyorum. Öte yandan, burada uzun zamandır yaşayan bir insan olarak Türklerin bu konudaki hassasiyetlerini de anlayabiliyorum. Gösterdikleri tepkilerle de oradaki uygulamaları ve sistemi bilmiyorlar. O yüzden bu şekilde tepki doğuyor."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN YANLIŞ ANLAŞILMA OLDUĞUNU ANLAR"

Joost Lagendijk, Perşembe günü Başbakan Erdoğan'ın Hollanda'ya gideceğini ifade ederek şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan Hollanda'ya gidiyor. Umarım orada kendi meslektaşı Hollanda Başbakanı, Erdoğan'a bu durumu anlatma şansı olur. Neden böyle bir uygulama yapıldığına dair. Başbakan Erdoğan da bu anlamda daha fazla bilgilendirilir ve şunu anlar ki Hollanda'da Türklere karşı asimilasyon politikası yoktur ve bu uygulamada onun bir parçası değildir."

KÜÇÜK YUNUS

Evliliklerinin ilk 10 yılında çocuk sahibi olamayan Azeroğlu çifti, ilaç tedavisi sonrasında Arif (15), Halil (12) ve Yunus (9) adını verdikleri üç çocuk sahibi oldu.

2004 yılında 6 aylıkken bir kaza sonucu annenin Yunus'u yere düşürmesinden sonra, ailenin üç çocuğuna el koyan Hollanda Gençlik Dairesi, koruyucu aile olarak çocukları Hollandalı lezbiyen çifte verdi.

Verilen hukuk savaşında 2007 yılının Temmuz ayında Arif ve Halil'i Hollandalı lezbiyen ailenin elinden kurtaran Azeroğlu ailesi, küçük Yunus da başarılı olamamıştı. Küçük Yunus'un annelik velayeti de 2011 yılının Aralık ayında anne Nurgül Azeroğlu'ndan alınıp Hollandalı lezbiyen çifte verilerek, Hollanda'da hukuk yolları kapanmış oldu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Joost Lagendijk Hollanda Gümüşlük Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title