Haberler

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in Türkiye Günlüğü

Türkiye'de Bulunan Hollanda Kraliçesi Beatrix, 2.5 Saatlik Bir Ziyaret İçin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Birlikte Özel Bir Uçakla Kayseri'ye Geldi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Hollanda Kraliçesi Beatrix, 2.5 saatlik bir ziyaret için Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile birlikte özel bir uçakla Kayseri'ye geldi. Kraliçe Beatrix'i Erkilet Havaalanı'nda Kayseri Valisi Osman Güneş, eşi Ayşe Güneş ile Küçükçalık Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri güllerle karşıladı.

Hollanda Kraliçesi Beatrix ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile eşi Hayrunisa Gül'ü Kayseri'ye Kraliyet armalı Hollanda Bayraklı Fokker- 70 tipi özel bir uçak getirdi. Uçaktan taba renkli arkası fiyonklu şapkası, bordo renkli pelerini ve yünlü tayyörü ile önce kraliçe Beatrix, ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yarıdmcısı Abdullah Gül ile eşi Hayrunisa Gül indi. Kraliçe Beatrix, kendisini karşılayan protokol mensuplarının ellerini tek tek sıktıktan sonra Küçükçalık Anadolu Lisesi'nden biri kız, diğeri erkek 2 öğrencinin sunduğu kırmızı güllerden oluşan buketleri aldı.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE

Kraliçe Beatrix daha sonra kendisi için özel olarak hazırlanan Hollanda bayrağı çekilmiş siyah bir Mercedes'e binerek Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Boydak-3 Ev Tekstili ve Mobilya Fabrikası'na gitti. Kraliçe burada Kayseri Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve kentin sanayi ve ekonomik durumunu anlatan 7 dakikalık bir görsel brifingi izledi. Kraliçe Beatrix'e bu sırada kuru pasta, kurabiye ve tatlı ikramında bulunuldu.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, brifing sonrası Hollanda Kraliçesi Beatrix'e üzerinde KAYSO amblemi olan bir çinili tabak armağan etti. Kraliçe Beatrix'e ayırca İstikbal, Bellona, Mondi gibi markalarla üretim yapan Boydak Holding tarafından nevresim takımı, ev tekstili ürünleri, uyku seti ve bornoz hediye edildi.

ÇALIŞAN TÜRK KADININA ÖRNEK: ARZUHAN YALÇINDAĞ

Hollanda Kraliçesi Beatrix, Boydak Holding'e ait Boydak-3 Fabrikası'nda verilen brifingde, 'İşçiler nasıl örgütleniyor', 'İşçilere eğitim veriyor musunuz', 'Türkiye'de kadınlar iş hayatında üst düzeyde görev buluyorlar mı?' şeklinde sorular yöneltti. Brifinge katılan Kayseri'deki oda ve yatırımcı kuruluşların kadın ve erkek sahipleri bu sorulara yanıt verirken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül söze girdi. Gül, Kralice Beatrix'e, ''Türkiye'de çalışma hayatında kadınlarımız gerçekten önemli görevlere sahiptir. Bunun bir örneğini size şöyle verebilirim. İstanbul'da Türk iş adamalarının üst düzeyde bir araya geldiği kuruluş olan TÜSİAD'ın Başkanı bir kadındır. Üstelik seçilerek gelmiştir. Arzuhan Doğan Yalçındağ hanımefendi çok aktif ve çok çalışkan bir Türk kadınıdır'' dedi.

Daha sonra söz alan ve yurt dışına sandalye ihraç edilen, Milli Prodiktivite Merkezi tarafından Kayseri'de geçen yıl yılın girişimcisi seçilen Şafak Çivici de Türk kadınlarının gerçekten üst düzeyde görevler aldığını belirtti. Çivici, ''Bu brifingde bile, benim gibi üst düzey görev yapan banka müdiresi ve bir şirketin genel müdürü olan kadınlar da var. Kayserili ve ülkemizde yaşayan kadınlar olarak herhangi bir ayrıma asla t^abi değiliz. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk kadını Avrupa'da olduğu gibi son derece saygın biçimde işyerlerinin sahipliğini ve yöneticiliğini yapmaktadır'' diye konuştu.

''SENDİKAL HAK ANAYASA'DA VAR''

Kralice Beatrix'e işçilerle ilgili olarak Kayseri Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mustafa Boydak da Türkiye'de sendikal hakların Anayasa'da yer aldığını anlattı. Boydak, ''Sendikalı eleman sayısı giderek artmaktadır. AB normlarında ve standartlarında işçilerimize eğitim verilmektedir'' dedi.

Hollanda Kraliçesi'ne verilen brifinge oda başkanları, OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve işverenler katıldı. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Musatafa Boydak, Kraliçe Beatrix'e, Türkiye ile Hollanda arasında zerafeti anlatan lale gibi ortak bir sembolün bulunduğunu belirtti. Mustafa Boydak tarım ve hayvancılık alanında Hollanda ile işbirliğini geliştirmek istediklerini, Kayseri'de Hollanda'nın fahri konsolosluğunun açılmasını da istedi.

Demet ÖZTÜRK- Recep İSTEK/KAYSERİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title