Haberler

Hollanda'daki korona protestolarında kan donduran görüntü: Polisin tazyikli suyla vurduğu kadının kafatası çatladı

Güncelleme:

Hollanda'da koronavirüs kısıtlamalarına karşı çıkan protestocular ile polis arasındaki çatışmalar hız kesmiyor. Hollanda'da bir televizyon kanalının yayımladığı görüntülerde, polisin tazyikli suyla vurduğu kadın suyun şiddetiyle kafasını duvara çarpıyor. Alandan götürülürken yüzünden oluk oluk kan akan genç kadının kafatasının çatladığı öğrenildi.

Hollanda merkezli Ongehoord Nederland kuruluşunun yayımladığı görüntülerde, kendisini ve bir başka protestocuyu hedef alan tazyikli suyla vurulan kadının bir yapıya çarptığı ortaya kondu. Alandan götürülen kadının yüzünden oluk oluk kan aktığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ PROTESTOLARIN İKİNCİ GÜNÜNDEN

Görüntüler, Hollanda'da ulusal koronavirüs önlemlerine karşı art arda dört gün süren protestoların ikinci günü olan Pazar çekildi.

GERİLİM HER GEÇEN GÜN TIRMANIYOR

Gösteriler 21.00 ve 04.30 saatleri arasına ek sokağa çıkma yasağı getirilmesinden sonra başladı ve Amsterdam, Eindhoven ve Rotterdam gibi şehirlerde zaman zaman şiddet, isyan ve yağmalamaya neden oldu. Çarşamba günü Hollanda polisi sokağa çıkma yasağının dördüncü gecesinin önceki üç geceye göre daha barışçıl geçtiğini fakat memurların yine de 131 kişiyi ağırlıklı olarak kamu düzenini bozma suçları ve kışkırtma gerekçesiyle gözaltına aldığını açıkladı. Polis güçleri, kalabalıkları dağıtmak için tazyikli su topu ve göz yaşartıcı gaza başvurdu.

"PROTESTOCULAR PAÇAYI KURTARAMAYACAK"

Salı günü Hollanda Adalet Bakanı ayaklanma sırasında gözaltına alınanların hızla yargılanacağını söylemişti. Bakan Ferd Grapperhaus, isyancıların savcılar tarafından hızla hakim karşısına çıkarılacağını ve hüküm giymeleri halinde hapis cezalarıyla karşı karşıya kalmalarının muhtemel olduğunu söyledi. Lahey'deki gazetecilere verdiği demeçte "Bundan paçayı kurtaramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hollanda Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (44)

burusli:

ohaa bu tam bır barbarlık endıselıyız ordakı türk kardeslerımız ıcın endıselıyız lutfen evınızde kalın euroları turkıye ye postalayın beter olsunlar ınsallah

35
6
yanıtYanıtla
Bb:

Rahat batıyor bunlara.hükümet isteyerek mi uyguluyor kısıtlamaları?dünyanın en refah toplumlarından biri bunlar

22
16
yanıtYanıtla
1414:

çakma ülke nüfus ne kadar yüz ölçümü ne kadar ki konya kadar bir ülke bu kadar büyütme

yanıt4
yanıt6
Bjk56:

Birbirinizi yemeye devam edin

24
14
yanıtYanıtla
BENIM ISTEGIM:

darisi türkiyeye

yanıt9
yanıt16
gökhan:

sözde en özgürlükçü devlet, gezinin finansörleri değil mi bunlar? bizim gezici müptezeller olsaydı, şimdiye kadar hollandayı yakıp etrafında şarkı söyleyip parti yapıyorlardı. mahallede ne kadar müptezel varsa gezideydi. avrupa birliği yıkmaya çalışan yahudi görevlisi ingilterenin denemeleri, bu sayede avrupanın aklı başına geliyor. türkiye artık mecburi büyüyecek. planlar ters teptikçe insanlar uyanıyor.

23
14
yanıtYanıtla
hazard:

hanı nerede ınsan hakları savuncuları ulkemızdekı cagdas aydın yazarlar ınsanlar godomanlar hanı nerdesınız hollanda da fransa da ınsanlık sucu ıslenıyor ınsanların kafatasları kırılıyor nerdesınız turkıye de olsa kıyamet kopartırdınız hanı sesınız cıkmıyor nerelerdesınız ama sesınız turkıye ye cıkar oralara cıkmaz sızın neden mı cunku sızın memleketınız avrupa atalarınız bızans olay bu sız ıslam a ve türk milletine dusman oldugunuz kadar ermenı rum teror cetelerıne dusman olamadınız ne yazıkkı

24
11
yanıtYanıtla
Tolga:

Ulaşmaya çalıştığımız muasır medeniyetler bunlar mı.

24
11
yanıtYanıtla
burusli:

ben hollanda belcıka almanya danımarka hatta fınlandıya da oolu da bulunmus bırısıyım ama sunu ıctenlıkle belırtmek ısterım türkiye bu ılerı duzey dedıgımız ulkelerden ınsan hakları olarak cogu konuda dıyelım daha ılerıde emın olunuz bundan. . .

yanıt13
yanıt6
burusliye cevap:

bende hepsini gezdim cogu alkolik olmus utunma duygulari yok cogu sapkinlik serbest ahlak yok sen ne zanettin bu dunyayayi yaratan boşmu birakacaktı azarsaniz gelir her turlu musibet bummmm...

yanıt7
yanıt0
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title