Haberler

Hobi Olarak Başladı, 5 Bin Bodur Elma Ağacı Oldu

SAİM EREL - Konya'nın Kulu ilçesinde bir çiftçi, hobi olarak başladığı bodur elma yetiştiriciliğinde, bahçesindeki ağaç sayısını 5 bine çıkardı. 3 yıl önce diktiği ağaçlardan bu yıl meyve toplamaya başlayan Korkmaz Kılınç, bölge çiftçisine de örnek oldu.

Korkmaz Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer bölgelerde gezdiği ağaçlıkları gördükçe kendisinin de bunu yapabileceğini düşünerek bodur elma yetiştiriciliği işine girdiğini söyledi. Hobi olarak başladığı elma yetiştiriciliğini geliştirerek 27 bin metrekarelik tarlasına 5 bin bodur elma fidanı diktiğini belirten Kılınç, bu yıl ilk kez ürün almaya başladığını ifade etti.

Arkadaşlarının "Elma ağacı buralarda yetişmez, boş ver dikip de ne yapacaksın?" sözleriyle  kendisini elma yetiştirmekten vazgeçirmeye çalıştığını dile getiren Kılınç, "Beni vazgeçirmeye çalıştılar ama hiçbir zaman pes etmedim ve 2010'da bodur elma fidanlarını diktim. 3 yıl gibi kısa bir süre zarfında da ürünümü aldım" dedi.

Dönümün başına 7 bin lira gelir

Korkmaz, kendisini vazgeçirmeye çalışanların şimdi bahçesine gelerek ürünlerini hayranlıkla seyrettiğini anlattı. Bahçesinde her türlü elma çeşidinin bulunduğunu da aktaran Korkmaz Kılınç, "Temennim, benim gibi ağaca ve yeşile önem vererek yatırımda bulunanların çoğalmasıdır. Çünkü orta ölçekli bir arazide dönüm başına 7 bin lira gelir sağlanabiliyor. Yaptığım bu işle bölge çiftçisine alternatif bir gelir kaynağını göstermiş oldum. Bodur elma yetiştiriciliğinin daha önce hiç düşünülmediği bölgemizde meyvecilik gelişir, bunda benim de katkım olursa çok mutlu olurum" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title