Haberler

Hilmi Çilingir Huzurevi Hizmete Girecek

Düzce Hilmi Çilingir Huzurevi'nde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ederken, Huzurevinin 1 Ay İçinde Hizmete Açılması Planlanıyor.

Düzce Hilmi Çilingir Huzurevi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, huzurevinin 1 ay içinde hizmete açılması planlanıyor.

Düzce'de yaşanan 1999 depreminin ardından iş yeri yıkılan hak sahipleri için yapılan kalıcı iş yerlerinin amacına uygun kullanılmadığının tespit edilmesinin ardından Bakanlar Kurulu Kararı ile Düzce İl Özel İdaresine teslim edilmiş, daha sonra bu işyerleri huzur evi yapılması şartı ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne verilmişti.

Düzceli işadamı Kamil Çilingir'in kalıcı işyerlerinin onarılarak huzurevine dönüştürülmesi için bağış yapmasının ardından iş adamının babası Hilmi Çilingir'in adı verilen binada çalışmalar son aşamaya geldi.

Kalıcı Konutlar 14. Bölgede bulunan ve 26 odadan oluşan 50 kişi kapasiteli huzurevinin bir ay içinde hizmete açılması planlanıyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Işıklı, huzurevinin tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik odalar halinde düzenlendiğini ve burada kalacak yaşlılardan cüzi bir miktar para alınacağını söyledi. Işıklı, "Yaşlılarımızın, yapacakları cüzi miktardaki ödemenin karşılığında tüm ihtiyaçları Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak" dedi.

(AY-AK) 02.05.2008 15:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title