Haberler

Hho Öğrencilerini Sevk Eden Rütbeliler Hakkında Iddianame

FETÖ'nün organize ettiği 15 Temmuz darbe girişiminde Yalova'daki Hava Harp Okulu öğrencilerini İstanbul'a gönderdikleri iddia edilen 10'u tutuklu 16 rütbeli asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

FETÖ'nün organize ettiği 15 Temmuz darbe girişiminde Yalova'daki Hava Harp Okulu öğrencilerini İstanbul'a gönderdikleri iddia edilen 10'u tutuklu 16 rütbeli asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Darbe girişiminde Yalova'daki Hava Harp Okulu öğrencilerini otobüs ve helikopterle İstanbul'a naklettikleri iddia edilen 10'u tutuklu 16 rütbeli asker hakkında ki soruşturma tamamlanarak 3'er kez ağırlaştırılmış hapisleri istenen iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan 258 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü(BJK), Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve 65'inci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 'suçtan zarar gören' sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, Alaettin Mercan, Ali Yağmur, Faruk Özdemir, Faruk Şimşek, Güven Üstündağ, Hasan Kaya, Hasan Yıldırım, İsa Akar, Mehmet Gürler, Metin Demir, Metin Demirci, Metin Yıldırım, Sabri Çalışkan, Serdar Madran, Tayfun Arslan ve Tuncay Yıldırım ise 'şüpheli' olarak gösterildi.

Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve İstanbul/ Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanlığı personeli olan şüphelilerin darbeci askeri kanadın İstanbul ilindeki fiili hakimiyetini sağlamak, takviye etmek amacı ve kastı doğrultusunda, şüphelilerden Hava Meydan Komutanı Metin Yıldırım'm talimatı ve yönlendirmesiyle Hava Harp Okulu öğrencilerinden bir grubu otobüslerle mühimmatlarıyla birlikte İstanbul iline naklettikleri belirtildi.

İkinci grubu ise darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle nakledemedikleri ancak öğrencileri nakil amacıyla hazır bulundurdukları kaydedilen iddianamede, şüphelilerden Tuncay Yıldırım ve Hasan Kaya'nın silahlı ve teçhizatı helikopterle İstanbul'da darbe girişimine katılan personellerin naklini gerçekleştirdikleri ifade edildi.

İddianamede, nakil eylemlerinden birinin suçtan zarar gören Beşiktaş Jimnastik Kulübü Demeği'ne ait Vodafone Arena Stadına helikopterlerle inip işgal edilecek bölgelere intikal edecek darbeci askerleri indirmek olduğu belirtilerek, şüphelilerin darbe girişiminin başarısız olması üzerine Yalova iline geri döndükleri, bu eylemleri nedeniyle ayrıca Gece Vakti İşyeri Dokunulmazlığını İhlal suçunu işledikleri vurgulandı.

Bazı şüphelilerin, terör örgütüyle bağı kabul ettikleri ve terör örgütüyle aralarında organik bağ bulunduğu kaydedilen iddianamede, görev ve rütbesi ne olursa olsun örgüte mensup asker şahısların örgütsel tabirle "şakirt" tabir edilen alt kademede yer alan ve Silahlı Kuvvetlerin hiyerarşisi dışında asker- sivil unsurların emrinde üye konumunda olduklarına dikkat çekildi.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

(Başak Akbulut/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Kaya Beşiktaş Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title