Haberler

Hessen, Bursa'da İrtibat Bürosu Açacak

Bursa'da bulunan Almanya'nın Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Almanya'nın ekonomik açıdan en güçlü eyaleti olduklarını belirterek, Bursa'da kurulan ekonomik işbirliğini büyütmek için irtibat bürosu kuracaklarını söyledi.

Bursa'da bulunan Almanya'nın Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Almanya'nın ekonomik açıdan en güçlü eyaleti olduklarını belirterek, Bursa'da kurulan ekonomik işbirliğini büyütmek için irtibat bürosu kuracaklarını söyledi.

Bursa Valiliği ile 2010 yılında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde bir dizi incelemede bulunan Almanya'nın Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Başbakan Yardımcısı Jörg Uve Hahn, Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mathias Müller ve beraberindeki heyet Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier daha sonra Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanacak işbirliği protokolü için BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile görüştü.

Protokol töreni öncesi konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, ikili görüşmeler sonunda Hessen ve Bursa arasında sağlam ekonomik ve gönül bağı kurulduğunu ifade ederek, bu işbirliğinin lokomotifinin sanayici ve işadamları olacağını kaydetti. Ekonomik işbirliğinin gelişerek artacağını vurgulayan Harput, 6 Haziran'da Bursa'da düzenlenecek Hessen Ekonomi Günleri ile hareketleneceğini aktardı. Vali Harput, ikili işbirliğinin sadece Hessen ve Bursa arasında değil 3'ncü dünya ülkelerine ortak yapılacak yatırımlarla da güçleneceğini dile getirdi.

'ALMAN YATIRIMCILARI BEKLİYORUZö

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, küresel krizin dünyayı sarstığını belirterek, Türkiye'nin canlı ve dinamik bir ekonomiye sahip olduğuna dikkat çekti.

Bursa'nın da Hessen gibi bir üretim merkezi olduğunu söyleyen Sönmez, 'Otomotiv, tekstil, makine ve gıda sektöründe Türkiye'nin en önemli üreticisiyiz. Yılda 12,5 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Bu ihracatın dörtte üçü Avrupa Birliği ülkelerine. Almanya'nın ihracatımızdaki payı yüzde 20'ye yaklaşıyor. Bursa'daki yabancı yatırımların önemli bir kısmı Almanyalı firmalara ait. Bursa Türkiye'nin Avrupa'ya entegre olmuş kentlerinin başında geliyorö dedi.

Sönmez, Alman işadamlarını Bursa'ya yatırım yapmaları için davet ederek, sanayi dışında turizm, finans ve enerji sektörlerine de yatırımın açık olduğunu vurguladı.

'İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZö

Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, ekonomik anlamda Avrupa'da yaşanan olumsuzluklara karşı Almanya'nın önlemlerini aldığına işaret ederek, 'Almanya Avrupa'nın lokomotifi durumunda. Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeleri de takdir ediyoruz. Dünya çapında bir gelişmeden bahsediyoruz. Bursa'da bu gelişmenin tepe noktasında. Bu geleceğe dönük umutlarımızı da arttırıyor. Hessen nüfusunu oranla Almanya'da güçlü bir ekonomiye sahip. Bu açıdan Türkiye ve Bursa için çekici bir bölge. Hessen'in Bursa'ya ihracatı 1 milyar dolar. Bursa'dan Hessen'e ihracat ise 700 milyon dolar. Bu protokollerle güzel bir temel oluşturduk. Bunu daha da büyüteceğiz. 6 Haziran'daki Hessen Ekonomi Günleri'nin yanı sıra Bursa Fahri Konsolosumuz Sibel Cura vasıtası ile bir irtibat bürosu açmak içinde çalışmaları başlatalım. Bu işbirliğini güçlendirme görevi bundan sonra işadamları ve sanayicilerinö diye konuştu.

Jörg Uve Hahn, Frankfurt TSO Başkanı Mathias Müller de, işbirliğinin kağıt üzerinde kalmayacağının altını çizerek, Bursa'daki yatırım imkanlarının sonsuz olduğunu söyledi. Müller, Bursa'yı gezen işadamlarının Almanya'ya döndüklerinde olumlu izlenimlerini aktaracaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mathias Müler ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volker Bouffier Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title