Haberler

Herhangi bir yabancı dil bilmek insanı mutlu ediyor!

Yabancı dil bilmek, özellikle de çok akıcı şekilde İngilizce konuşmak Wall Street English'in global çapta yaptığı araştırmaya göre hayatı kolaylaştırdığı kadar insanları mutlu da ediyor.

Özetle İngilizce, sadece iş hayatında değil özel hayatta da mutluluk seviyesini yükseltiyor. Araştırmanın ilginç verilerinden bazıları ise şöyle; Japonlar İngilizce bilmediği için mutsuzken, Endonezya İngilizce bilmeyip en mutlu olan ülkeler arasında.

İnternetin yaşamamıza dahil olmasıyla istediğimiz her şeye, her an, her yerden ulaşabilir olduk. Tabii bu noktada yabancı dil bilmek, hayatın her alanında olduğu gibi sosyal hayatınızda da bize büyük kolaylıklar sağlıyor. Özellikle yeni neslin tek başına dünyayı dolaşma hayali, İngilizce öğrenmeyi daha da keyifli bir hale getiriyor. Dünyanın en itibarlı dil okulları arasında yer alan Wall Street English'in araştırmasına göre; İngilizce bilmek kişilerin mutluluk seviyesini etkiliyor.

EN MUTSUZ ÜLKE JAPONYA, EN MUTLU ÜLKE ENDONEZYA

Almanya'dan Şili'ye kadar 8 farklı ülkede gerçekleşen araştırma sonuçlarına göre; İngilizce bilen kişilerin kariyer olanakları ve kazançları göz önünde bulundurularak, İngilizce bilenlerin bilmeyenlere oranla iş hayatlarında daha memnun olduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya göre; İngilizce bilmeyip mutlu olanların oranı 6,7 olurken, başlangıç seviyesindekilerin mutluluk oranı ise 7,0 olarak kayda geçti. Orta seviyede İngilizce bilenlerin mutluluk oranı 7,3 olurken, ileri seviye İngilizce bilenlerin mutluluk oranı da 7,5 olarak gözlemlendi. Ülke bazında bakıldığında İngilizce bilmeyen kişilerin mutluluk oranının en düşük olduğu ülke 5,3 oranla Japonya olurken Endonezya ise 8,1 oranla İngilizce bilmeyip en mutlu olan ülke olarak raporda yer aldı.İngilizce bilme oranına baktığımızda ülkeler içerisinde ise Çin ve Endonezya 8,2 oranla mutlu olduğu gözlemlendi. Japonya'da da İngilizce bilen ve bilmeyenlerin mutluluk oranı farkı yüzde 36'ı olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Wall Street Endonezya Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title