Haberler

Hendeğe Karşı Çıktığı İçin Aday Gösterilmedi" Savunması

Eski HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Canan katılmazken, avukatı Erdem Canan hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, "Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesindeki köyünü ziyarete dair dosyadaki fotoğrafın Canan'a ait olmadığı" iddiası üzerine, sanığın o tarihte söz konusu bölgede bulunup bulunmadığının tespiti için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) HTS kayıtlarının istenmesine karar verdi.

Avukat Canan, mahkemeye, aralarında kaymakam, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eski milletvekilleri ve kanaat önderlerinin yer aldığı, tanık olarak dinlenmesini istedikleri kişilerin adres bilgilerini sundu.

"Müvekkilimin tanık olarak dinlenmesini talep ettiği 12 kişiye dilekçe sunuyorum. Bu isimler baskıyla beyanda bulunduracağımız kişiler değillerdir. Bu kişiler müvekkilimin hendek ve barikat döneminde bu duruma nasıl karşı çıktığını gayet iyi bilmektedir. Zaten müvekkilimin milletvekili olarak yeniden aday gösterilmeme nedenlerinden biri de takınmış olduğu tutum ve davranışlardır." ifadelerini kullanan Canan, müvekkili hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını da talep etti.

Mahkeme, eski milletvekili Canan hakkında kullandığı telefonlarına ilişkin HTS kayıtlarının tespiti için BTK'ya yazı yazılmasına ve yurt dışına çıkış yasağının devam etmesine karar verdi.

Öte yandan mahkeme, dilekçede belirtilen 12 tanığın bölgede gerçekleşen çukur ve barikat olayları sırasında sanık Canan'ın takındığı tutumu, davranışları ve bu konuda devlet idarecilerine yardımcı olup olmadığının tespiti konusunda beyanlarının alınması için ilgili bulundukları mahkemelere talimat yazılmasını kararlaştırdı.

İstenilen ceza

İddianamede, eski HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan hakkında "silahlı terör örgütünü kurma ve yönetme" suçlamasıyla 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası, mahkumiyeti halinde de Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Hakkari'de 3 Mayıs 2017'de gözaltına alınan Canan, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Esat Canan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title