Haberler

Hem Uşak Hem Türkiye Kazanacak

Güncelleme:

Son 15 yılda Uşak'a tam 6 milyar liralık yatırım yaparak şehrin vizyonunu değiştiren DSİ Genel Müdürlüğü sadece Eşmeli üreticiler için "5 Baraj 7 Gölet " projesi geliştirdi.

Projeler tamamlandığında bölge üreticisinin cebine ortalama her yıl "28 milyon" lira daha fazla girecek.

Verimli Anadolu topraklarını su ile buluşturarak ülke tarımını şaha kaldırmayı hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü Uşak'a son 15 yılda 6 milyar liralık yatırım yaptı. Uşak'ta 17 baraj 12 de Göleti hizmete sokan Bakanlık, il genelinde 101 bin 980 dekar araziyi su ile buluştururken, sadece Eşme için"5 baraj 7 Gölet" projesi geliştirdi.

Bölge üreticinin sorunlarını yakından takip ettiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Sadece Eşme'de2 baraj ve 5 gölet işletmeye alındığını açıkladı.Acu , ilçede 1 baraj ve 2 göletin inşatının sürdüğünü; 2 baraj projesinin de planlama aşamasında olduğunu söyledi.

EŞME ŞAHA KALKACAK

Güllübağ ve İsalar Barajları ile Dereköy, Ahmetler, Bozlar, Karacaömerli, Yaşilkavak Göletlerini işletmeye açarak 6.370 dekar araziye can suyu sağladıklarının altını çizen Acu, "İnşaatı devam eden Dervişli barajı ile Eşmeli ve Ağabey Göletleri'ndeki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 3 Projeyi de bir an evvel bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Plan ve proje aşamasındaki Konaklı ve Kocabey barajını da tamamladığımızda bölgede 30 bin 550 dekar araziyi modern sulamaya açacağız" dedi.

HEM ÇİFTÇİ HEM TÜRKİYE KAZANACAK

DSİ Genel Müdürü Acu "İlçedeki 5 baraj ve 7 gölethizmete girdiğinde toplam 52 milyon 596 bin m3 su tutulma kapasitesine erişilecek. Ttarlalara bereket akacak. Artan verim ve ürün çeşitliliği ile birlikte Eşmeli üreticilerin cebine her yıl 27 milyon 895 bin lira daha fazla girecek" diye konuştu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uşak CEO Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title