Haberler

Hdp Milletvekilleri Patlamanın Olduğu Yeri İnceledi

Nusaybin'in Abdülkadir Paşa Mahallesi'nde kazılan hendekleri kapatmaya gelen polis zırhlı kepçesine yönelik düzenlenen ve 2 polisin yaralandığı uzaktan kumandalı bombalı saldırının olduğu yere gelen HDP Mardin Milletvekilleri Enise Güneyli, Erol Dora ve Gülser Yıldırım, incelemelerde bulundu.

Nusaybin'in Abdülkadir Paşa Mahallesi'nde kazılan hendekleri kapatmaya gelen polis zırhlı kepçesine yönelik düzenlenen ve 2 polisin yaralandığı uzaktan kumandalı bombalı saldırının olduğu yere gelen HDP Mardin Milletvekilleri Enise Güneyli, Erol Dora ve Gülser Yıldırım, incelemelerde bulundu. HDP Milletvekilleri, HDP ve DBP yöneticileriyle birlikte patlamadan sonra polisin yaptığı operasyon sırasında evlerinin zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlarla da görüştü.

Milletvekili heyeti adına açıklama yapan DBP Mardin İl Başkanı Ömer Öcalan, nüfusu 105 bini geçen Nusaybin'in tehlike altında olduğunu söyledi. Devletin Nusaybin'de katliama yol açmak için elinden geldiğini yaptığını iddia eden Öcalan, şunları söyledi:

"Bu sokaktaki evlere girilmiş, evler tahrip edilmiştir. Yetkililere sesleniyoruz. Biran önce bu savaş ve kirli politikalardan vazgeçmeliler. Bu insanların en doğal hakkı olan yaşam hakkına müdahale etmemelidirler. Son 15 günde 2 yurttaşımız infaz edildi. Bu katliamlara dur demek için buradayız. Bu katliamlar bu ülkeye fayda getirmez. Sorunları daha da derinleştirir. Biran önce bu sorunun muhatabı olan Sayın Öcalan'la olan müzakere masasının bir kez daha kurulması ve bu halkın sorunlarının demokratik bir şekilde çözülmesinin talep ediyoruz. Burada katliam yapılmak isteniyor. Katliama ramak kalmıştı. Bugün saat 09.00'a kadar silah kullanılmıştır. Bu sürecin hassas olduğunu bir kez daha beliriyoruz. Biran önce barış ortamına dönülmesi ve müzakerenin başlatılması lazım. Bilindiği gibi Mardin'de güvenlik bölgesi ilan edilen köylülerimiz ve köylerimiz tehdit altındadır. Biz halkımızın yanındayız sonuna kadar. Barışın gelmesi için mücadele edeceğiz. Bu ilçe talan edilmek istenmekte, insanlar bu ilçeden sürgün edilmek istenmektedir. Nihayetinde başarıya da ulaşmışlardır. Bu ülkeyi boşaltmak için şiddet politikasına başvuran devleti biran önce geri adım atıp sükunet ortamına dönmesini talep ediyoruz."

NUSAYBİN'İ SİLOPİ GİBİ YAPMAK İSTİYORLAR

Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, polisin tutumunu kınadığını belirterek, "Bu mahallede oturan bir çok personelimiz sabah saatlerinde işe gelemedi. Polis, işe gelen personelimizin kullandığı belediyeye ait araçlar ceza kesti. Nusaybin üzerine büyük bir baskın görüyoruz. Burayı da Silopi gibi kullanmak istiyorlar. İki arkadaşımız burada katledildi, infaz edildi. Nusaybin'i boşaltmak istiyorlar. Biz de belediye olarak halkımızın yanındayız, yaşananları kınıyoruz" dedi.

Bu arada Nusaybin ilçesinde bu sabah saatlerinde evlere düzenlenen operasyonlarda 13 kişinin gözaltına alıdığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Enise Güneyli Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title