Haberler

Hdp'li Özsoy: Dokunulmazlıklar Kalkarsa, Şiddetin Tohumu Ekilir

Hdp Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, dokunulmazlıkların kaldırılması ile birlikte Türkiye'de şiddetin artacağını öne sürerken, "Erdoğan ve etrafındaki kesimin yaptıkları şeyler, Türkiye'de daha çok şiddetin tohumlarını ekmektedir.

Hdp Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, dokunulmazlıkların kaldırılması ile birlikte Türkiye'de şiddetin artacağını öne sürerken, "Erdoğan ve etrafındaki kesimin yaptıkları şeyler, Türkiye'de daha çok şiddetin tohumlarını ekmektedir. Bu kendisi için de, ülke için de iyi olmayacak" dedi.

HDP Bingöl İl Başkanlığı'nda basın toplantısbı düzenleyen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, dokunulmazlıkların kaldırılması ile birlikte Türkiye'de şiddetin artacağını öne sürerek, dokunulmazlık konusunda kaygıları olmadığını söyledi. Özsoy, şöyle konuştu:

"Dokunulmazlıklar meselesini çok da ciddiye almıyoruz. Şahsi olarak bir kaygımız yok. Cezaevleri olabilir ancak, Türkiye'nin hangi sorununu çözecek bu? Şunun için kaygılıyız; demokratik kanalları tıkadığınız zaman, demokratik siyasete insanların umudu kalmadığı zaman, başka arayışlara girecekler. Bu anlamda diyoruz ki;, Erdoğan ve etrafındaki kesimin yaptıkları şeyler Türkiye'de daha çok şiddetin tohumlarını ekmektedir. Bu kendisi için de, ülke için de iyi olmayacak. Bizim için de iyi olmayacak. Memleketin sorunlarını çözeceğimize, gidip mahkeme kapılarında uğraşacağız ki gitmeyeceğiz. Polis zoruyla götürüyorlarsa da götürsünler. İfade vermeyeceğiz, çünkü hukuki bir dayanağı yok. Bizim yargılanmamızın hukuki bir dayanağı yok. Dokunulmazlıklar da Anayasayı ihlal ederek kaldırıldı."

Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP'ye dokunulmazlıkların kaldırılmaması konusunda CHP'den destek gelmediğini ifade ederken şöyle konuştu:

"Savunma hakkımız dahi verilmedi. Toptan bir şekilde getirip Anayasa'nın 83'üncü maddesini geçici bir madde ile rafa kaldırdılar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Anayasa Mahkemesi'ne gitse kesin olarak bozulacak. Onun için de 110 imza bulmamız lazımdı. Onu bulamadık, CHP destek vermedi bu konuda. Her ne kadar oylamayı anayasaya karşı olarak gördüklerini ifade etseler de böyle bir ucube durum var CHP'de. Bu anayasaya karşıyım diyor ama 'gidip oy vereceğim, anayasa mahkemesine de götürmeyeceğim' diyor. CHP Şu anda allak bullak olmuş durumda. Kafa gitmiş, kendilerinde değiller."

- Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hişyar Özsoy Türkiye Bingöl Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title