Haberler

Hdp İstanbul Milletvekili Öker Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker, "Ülkeyi tek adam diktatörlüğüyle yöneten zihniyetin, farklı anlayışların medeni şekilde bir koalisyonda bir araya gelişine izin vermeyeceğini düşünüyorum" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker,  "Ülkeyi tek adam diktatörlüğüyle yöneten zihniyetin, farklı anlayışların medeni şekilde bir koalisyonda bir araya gelişine izin vermeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Öker, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat ve Avrupa Alevi Gençler Birliği Genel Başkanı Ümit Sarı ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de milyonlarca Alevi'nin "Yarın başıma ne gelecek, tekrar Maraş'ı, Çorum'u, Sivas'ı yaşayacak mıyım?" kaygısı taşıdığını iddia etti.

Öker,  şunları söyledi:

"Evleri kim işaretliyor, bilinmiyor Alevi köylerini kim saptıyor. Ama biz biliyoruz. Bunun adresi de hiç öyle bilinmez falan değil. Bugün bizzat ülkeyi yöneten irade bunu yaptırıyor. Aleviler gerçekten bir provokasyonla karşı karşıya. Türkiye'de Alevilerin can güvenliği tehlikesi var. İki yıldır Adıyaman'dan başlayan bir süreç var. Aleviler'in yoğunlukta olduğu bütün şehirlerde Aleviler'in evleri tek tek işaretleniyor ve 2 yıl içerisinde bir tane bile insan bulunmadı. Failleri bulunmadı."

Turgut Öker, gazetecilerin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yapacağı görüşmenin sonucunun ne olacağı yönündeki sorusuna, "Ben ülkeyi tek adam diktatörlüğüyle yöneten zihniyetin, farklı anlayışların medeni şekilde bir koalisyonda bir araya gelişine izin vermeyeceğini düşünüyorum" diye yanıtladı.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Turgut Öker Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title