Haberler

Hdp Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, "Hemşehri Dernekleri Toplumsal Dayanışmayı...

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci ve beraberindeki HDP heyeti Gaziantep Bingöllüler Derneği ile Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nı (MAREV) ziyaret etti.

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci ve beraberindeki HDP heyeti Gaziantep Bingöllüler Derneği ile Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nı (MAREV) ziyaret etti.

Milletvekili Adayı Demirci, hemşehri derneklerinin toplumsal dayanışma ve yardımlaşma açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Gaziantep'in nüfusunun büyük bölümünü Doğu ve Güneydoğu'dan göçle gelen vatandaşlar oluşturuyor. Şehrimizde faaliyet gösteren hemşehri dernekleri toplumsal dayanışma ve yardımlaşma açısından önemli bir işlevi yerine getiriyor. Birer sivil toplum örgütü olan hemşehri derneklerinin çalışmalarının desteklenmesi gerekiyor" dedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ

Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, sivil toplum örgütlerini ziyarete ağırlık veriyor. Sivil toplum örgütlerinin demokrasinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını da ifade eden Demirci, "Sivil toplum örgütleri olmadan, gerçek bir demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Bir toplumda sivil toplum örgütleri ne kadar çok ve ne kadar güçlü ise o ülkede demokrasi o kadar güçlü ve sağlam olur. Bu nedenle HDP olarak tek başına yönetim yerine, birlikte yönetim diyoruz, katılımcı yönetim diyoruz. Herkesin söz ve karar hakkının olduğu, kimsenin dışlanmadığı, kimsenin kimseyi değiştirmeye çalışmadığı, toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği bir yönetim anlayışını savunuyoruz. Sivil toplum örgütlerini de demokrasiye olan katkılarından dolayı destekliyoruz" diye konuştu.

KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Demirci, Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı, çok dilli yapısına uygun yeni bir "toplumsal sözleşme" ihtiyacını ertelenemez olduğunu da vurgularken, "Biz ülkemizin tüm renklerinin bir zenginlik olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin tüm renkleri yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadı. Yaşamaya da devam ediyor. Biz kardeşliği, kardeşçe yaşamayı biliyoruz. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title