Haberler

Hdp Batman Milletvekili Becerekli Açıklaması

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, "Türkiye'yi yönetenler bu kutuplaştırıcı dilden vazgeçmezlerse ikiye bölünen kitlenin karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz." dedi.

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, " Türkiye'yi yönetenler bu kutuplaştırıcı dilden vazgeçmezlerse ikiye bölünen kitlenin karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz." dedi.

Becerekli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye küçük Millet Meclisi koordinatörlüğünce halk oylaması sonrası farklı kesimlerin katılımıyla hazırlanan rapora ilişkin değerlendirmede bulundu.

Raporun ortak paydaları başlığında yer alan unsurların bazılarına HDP olarak katıldıklarını bazılarına katılmadıklarını ifade eden Becerekli, şöyle konuştu:

"Ortak paydalar arasında yer alan 'Kutuplaştırıcı dilin kimseye faydası olmaz' başlığına kesinlikle katılıyorum. Özellikle referandum sonrasında Türkiye ikiye bölünmüş durumda. Eğer siyasal iktidar, Türkiye'yi yönetenler bu kutuplaştırıcı dilden vazgeçmezlerse ikiye bölünen kitlenin karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz."

Becerekli, 'Halk oylamasına ilişkin YSK kararları tartışmalı olsa da referandum sonucuna saygı duyulmalı' başlığına katılmadıklarını, referandumun kesinlikle meşru olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Türkiye küçük Millet Meclisi'nin çok iyi bir çalışma yürüttüğünü düşündüğünü belirten Becerekli, toplumsal gelişmeye katkısı olması adına zaman içerisinde kendileriyle de dayanışma içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye küçük Millet Meclisi Koordinatörü Oya Özden de Mayıs ayı faaliyetleri ve öncesinde gerçekleşen halk oylamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Saadet Becerekli Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title