Haberler

Hayata Gülen Gözlerle Bakıyor

Kocaeli Özel Boğaziçi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı kornea ameliyatı ile Şerife Bozkurt artık hayata gülen gözlerle bakıyor.

Kocaeli Özel Boğaziçi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı kornea ameliyatı ile Şerife Bozkurt artık hayata gülen gözlerle bakıyor.

Sağ gözünde şiddetli ağrı, çok az görme, akıntı şikayeti ile Kocaeli Özel Boğaziçi Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Remzi Tanıdır'a başvuran 73 yaşındaki Şerife Bozkurt adlı hastaya halk arasında sıklıkla 'göz nakli' olarak bilinen kornea nakli gerçekleştirildi.

Yapılan operasyon hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Remzi Tanıdır, "Kornea, gözün en önünde yer alan ve görme işlevinde büyük rolü olan gözün saydam tabakasıdır. Gözün bozuk olan korneasının (saydam tabaka) sağlam bir kornea ile değiştirilmesi işlemine 'kornea nakli' veya tıp dilinde 'keratoplasti' adı veriliyor. Hastamız bize geldiğimiz zaman şikayetleri vardı. Yaptığımız muayene sonrası kornea nakli yapılmasına karar verdik. Kornea nakli ameliyatı hastanın yaşına, genel durumuna ve gözün özelliklerine göre lokal veya genel anestezi ile yapılır. Biz hastamıza lokal anestezi uyguladık. Önce hastanın problemli kornea tabakası özel aletlerle yuvarlak olarak çıkarılır. Aynı büyüklükte kesilen verici kornea ameliyatı mikroskop altında gerçekleştirilir. Yaptığımız operasyonu başarıyla gerçekleştirerek hastamızı sağlığına kavuşturduk" dedi.

Sağlığına kavuştuğu için hastane yönetimine ve doktoruna teşekkür eden Şerife Bozkurt, "Özel Boğaziçi Hastanesi'yle artık çevremi daha net görüyorum. Yaşımda itibariyle zorlu bir ameliyat olduğunu biliyordum. Fakat doktorumun sayesinde sağlığıma tekrar kavuştum" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerife Bozkurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title