Haberler

Un helvası satarak dünyayı geziyorlar

Güncelleme:

Sırt çantaları ile Türkiye'den yola çıkan iki arkadaş, un helvası ve kendi yaptıkları bileklikleri satarak Brezilya ve Uruguay'a gidip hayallerinin peşine düştü.

Sırt çantaları ile Türkiye'den yola çıkan iki arkadaş, un helvası sayesinde hayallerini gerçekleştiriyorlar. Kendi yaptıkları un helvalarını ve bileklikleri satan iki genç, Brezilya ve Uruguay'ın yolunu tuttu.

Çocukluk arkadaşı olan 26 yaşındaki Alican Güç ve Orkun Çetin, küçük yaştan beri gezgin olma hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Farklı kültürleri tanımak için çadır ve az sayıda kıyafetle yola çıkan gençler, ceplerindeki parayı tüketince kendi yaptıkları un helvası ve bileklikleri satarak hayallerinin peşinden gitmeyi sürdürüyor.

İlk durakları Brezilya'nın Sao Paolo kenti olan Alican Güç ve Orkun Çetin, yaşadıkları zorlukları İHA muhabirine anlattı. Sokaklarda, terminallerde yatmak zorunda kaldıklarını belirten gençler, gezgin olmanın böyle bir yanının olduğunu bilerek yola çıktıklarını söyledi.

"UN HELVASI VE BİLEKLİK DIŞINDA GELİRİMİZ YOK"
Türk kültürünü gittikleri her yerde tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden gençler, geçimlerini sağlamak için un helvası ve bileklik satıyor, ayrıca çadırda yaşıyorlar.

Brezilya'dan Uruguay'a yürüyerek geçtiklerini söyleyen Alican Güç, "Birer sırt çantası ve çadırımızla yola çıktık. Brezilya'ya indiğimizde hesabımızda 9 bin 200 lira para vardı. 3,5 ayı aşkın süredir yoldayız. Bileklik yapıp satıyoruz. Sokak yemeği yapıp satmaya başladık. Onun dışında gelirimiz yok. Brezilya'dan Uruguay'a yürüyerek geçtik. Çadırda kalıyoruz. Uruguay'da Melo kasabasında tanıştığımız insanlar bize iyi davrandılar. Biz de başka insanlarla tanışarak başka kapılar açtık kendimize" dedi.

"GÜZEL PARA KAZANIYORUZ"
Melo'da Meslek Yüksekokulu Gastronomi sınıfına Türk tarihi ve Türk mutfağı sunumu yaptıklarını söyleyen Alican Güç, yola çıktığı arkadaşı Orkun Çetin'in aşçılıkla arasının iyi olduğunu belirterek, "Sokakta un helvası yaptık, insanların hoşuna gitti. Sokakta un helvası satıyoruz. Güzel para kazanıyoruz. Yapımı da kolay" diye konuştu.

Yola çıkarken dönmek için bir tarih belirlemediklerinin altını çizen Alican Güç, "Ne kadar sürerse o kadar devam edeceğiz. Uruguay'dan Arjantin'e, Patagonya bölgesine, oradan Şili'ye, daha sonra da Kuzey'e gitmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title