Haberler

Hatay Zafer Bayramı Coşkusunu Doyasıya Yaşadı

Güncelleme:

Türk milletinin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 95'inci yıl dönümü Hatay'da da düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Hatay Valisi Erdal Ata, 2'nci Hudut Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Göksel Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Resul Ceritlioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antakya Cumhuriyet Alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Vali Ata, 2'nci Hudut Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Göksel Çetin ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Vali Ata, anıt şeref defterini imzaladı.

Atatürk Caddesinde devam eden törende askeri araçla Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, 2'nci Hudut Alayı Komutan Vekili Piyade Yarbay Göksel Çetin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte alkışlarıyla Zafer Bayramı coşkusuna ortak olan vatandaşları selamladı.

Kutlamalara katılan vatandaşlar ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören, Jandarma Yüzbaşı Emrah Ölmez'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Asya Doksöz tarafından okunan şiir ile devam etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Aşkaroğlu'nun okuduğu şiir bayram coşkusunu doruğa ulaştırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın gönderdiği kutlama mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Bugün, aziz milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki kardeşlerimizle beraber Büyük Zafer'in 95. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Türkiye ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum.
Ülkemizin bu gurur gününde heyecanımızı paylaşan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Türk milletinin 1919 yılında Samsun'da Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.

Mesajın okunmasının ardından konuşma gerçekleştiren Vali Ata, "Zaferlerle dolu şanlı Türk tarihinin altın sayfalarından birisi olan 30 Ağustos zaferini hep birlikte coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Vatan söz konusu olduğunda fedakarlıkta sınır tanımayan necip Türk milletinin şanlı ordusu 95 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal'in yönettiği büyük taarruzda kurtuluş mücadelesini kesin bir zaferle sonuçlandırmıştır" dedi.

Vali Ata konuşmasında," Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan ve çok büyük fedakarlıklarla kazanılan 30 Ağustos zaferinin, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni, Vali Ata'nın konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde resmi geçitle devam etti. 30 Ağustos Zafer Bayramının 95'inci yıl kutlamaları resmi geçidin ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erdal Ata Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title