Haberler

Hatay İnsani Krizde En Gerçek Hikayelere Sahip"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Hatay'ın savaştan kaçan binlerce masum insanı ağırladığını anımsatarak, "Hatay bu insani kriz ve felaketlerle en yakın seviyede temas kurmuş şehirler arasında olmasıyla en duygusal, en canlı ama en gerçek hikayelere sahip.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Hatay'ın savaştan kaçan binlerce masum insanı ağırladığını anımsatarak, "Hatay bu insani kriz ve felaketlerle en yakın seviyede temas kurmuş şehirler arasında olmasıyla en duygusal, en canlı ama en gerçek hikayelere sahip. 7 yıllık zorlu süreçte bu insani felaketin sınırlarımızın dışında kalmasının güvencesi Hatay'ımızın barış ve uzlaşı kültürü olmuştur." dedi.

Bilecik, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin'in misafirliğinde bir otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Hatay'ın ülke için önemine işaret etti.

Suriye'de 7 yıldır süren iç savaşın etkilerinin, en çok hissedildiği illerin başında Hatay'ın geldiğini belirten Bilecik, şöyle devam etti:

"Savaştan kaçan binlerce masum insanı bu topraklarda ağırlayan, onların adeta yaralarını saran tüm Hataylı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Memleketimiz Hatay, bu insani kriz ve felaketlerle en yakın seviyede temas kurmuş şehirler arasında olmasıyla bir bakıma bu alanda doğal olarak en duygusal, en canlı ama en gerçek hikayelere sahip. 7 yıllık zorlu süreçte bu insani felaketin sınırlarımızın dışında kalmasının güvencesi Hatay'ımızın barış ve uzlaşı kültürü olmuştur. Hatay'ın bu insani görevinde yeni bir sayfa 20 Ocak'ta açıldı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Zeytin Dalı Harekatıyla açıldı. Hep beraber muazzam derecede izledik. Sınır güvenliğimizin tesisi, cumhuriyetimizin bekası için kilit önem taşıyor."

Harekata tam destek

Özveriyle mücadele eden Mehmetçik'in, Afrin'de gerçekleştirdiği operasyonlarla teröre önemli darbeler vurduğunu, vurmaya da devam ettiğini anlatan Bilecik, iş dünyası olarak bu mücadeleye ilk günden beri destek verdiklerinin altını çizdi.

Bilecik, şehit güvenlik güçlerine ve terör saldırılarında yaşamını yitiren sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de Bilecik ve beraberindeki TÜSİAD heyetine kente yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hikmet Çinçin Antakya Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title