Haberler

Hatay'daki Darbe Girişimi Davası

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan, sözde "Hatay sıkıyönetim komutanı" olarak belirlenen dönemin 39.

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan, sözde "Hatay sıkıyönetim komutanı" olarak belirlenen dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve eski emniyet mensuplarının da aralarında olduğu 39'u tutuklu, 3'ü tutuksuz, 2'si firari 44 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, söz konusu tarihte Hatay'da 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 121. Serinyol Er Eğitim Alayı ile Garnizon Komutanlığında görevli askerler, görevden ihraç edilen polisler ve muhtarın da aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları katıldı.

Tutuklu yargılanan sanıkların savunmaları Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedildi.

"Kriminal bir suç örgütü"

2. Hudut Alay Komutanlığı görevini 15 Temmuz tarihinde devralan ve ilk duruşmasında FETÖ üyeliğini kabul eden tutuklu sanık Albay Necmi Eroğlu mahkeme heyetine ifade verdi.

Eroğlu, "ikiyüzlü" olarak nitelendirdiği FETÖ ile ilgili bildiği her şeyi anlattığını söyledi.

FETÖ'nün bir yüzünün hayır işlerinden oluştuğunu, diğer yüzünün ise kriminal bir suç örgütü olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu örgüte mensup olmasından dolayı pişmanlığını dile getirdi.

Eroğlu, FETÖ'nün hayatını mahvettiğini belirterek, örgütteki herkesten şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Tanıkların da dinlenildiği duruşmada ifade veren diğer sanıklar haklarındaki suçlamaları reddetti ve beraatlerini istedi.

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 11 Eylül'e erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Polat Serinyol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title