Haberler

Hatay'da 'Dur' İhtarına Uymayan Sürücü Açılan Ateş Sonucu Öldü

Hatay'da 'dur' ihtarına uymayan sürücü açılan ateş sonucu öldüGüvenlik kamera görüntüsüHATAY'ın Samandağ ilçesinde 24 yaşındaki Güven Oğurol, kontrol noktasında polisin 'dur' ihtarına uymadığı için açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Hatay'da 'dur' ihtarına uymayan sürücü açılan ateş sonucu öldü

Güvenlik kamera görüntüsü

HATAY'ın Samandağ ilçesinde 24 yaşındaki Güven Oğurol, kontrol noktasında polisin 'dur' ihtarına uymadığı için açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Hatay Valiliği, 3 ayrı suçtan aranan Oğurol'un dur ihtarına uymadığı için açılan ateş sonucu öldüğünü, otomobilinde yapılan aramada ise uyuşturucu madde ve kuru sıkı tabanca ele geçirildiği açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yaşanan olayın yargısız infaz olduğunu savundu.

12 Mart'ta saat 22.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta uygulama noktası kuran polis, Güven Oğurol idaresindeki otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Ancak sürücü durmak yerine kaçınca arkasında havaya uyarı ateşi açıldı. Yine durmayınca lastiklerine doğru açılan ateş sırasında sürücü Oğurol da yaralandı. Yaralanınca yol kenarına duran Oğurol, ekiplerin çağırdığı ambulansla Samandağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Oğurol'un cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Samandağ'da toprağa verildi.

VALİLİK: ARAÇTA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇTİ

Hatay Valiliği de olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Polisin uygulama noktasında bir araç sürücüsünün 'dur' ihtarına uymadığı belirtilen açıklamada şöyle dendi: "12 Mart'ta saat 22.00 sıralarında Samandağ İlçesi Atatürk Mahallesi Filiz Sokak üzerinde bulunan uygulama noktasında görev yapan güvenlik birimlerince yaklaşan bir araca 'dur' ihtarında bulunulmuştur. Araç sürücüsünün dur ikazına uymayarak aracı, görevli personelin üzerine sürerek kaçmaya başlaması sonrasında ekipte görevli personel tarafından aracı durdurmak ve şüpheliyi yakalamak amacıyla önce havaya, daha sonra aracın lastiklerine doğru iki el ateş açılmak zorunda kalınmıştır. Şüpheli aracın halkımızın güvenliğini tehdit edebilecek bir olayda kullanılma ihtimalini ortadan kaldırmak maksadıyla kanuni yetki çerçevesinde gelişen olay neticesinde; aracı kullanan ve hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 3 ayrı yakalama kararı bulunan kişi yaralanmıştır. Olay yerine çağırılan ambulans ile hastaneye sevk edilen şahıs, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Araç içerisinde yapılan aramada; satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, uyuşturucu alımında kullanılan şırınga ve iğneler ile bir adet kurusıkı tabanca bulunmuştur. Şahsın mevcut durumunu bildiği için yakalanmamak amacıyla kaçmaya çalıştığı değerlendirilmektedir. Ayrıca şüpheli şahıs ile ilgili yapılan araştırmada; değişik suçlardan toplam 19 adet suç kaydının olduğu, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından yakalama emri bulunduğu, ayrıca asker kaçağı olduğu anlaşılmıştır. Konunun şüpheye mahal bırakılmayacak şekilde ortaya çıkarılması amacıyla adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

BİNGÖL: YARGISIZ İNFAZ

Soruşturma sürerken, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yaptığı yazılı açıklamasında Güven Oğurol'un öldürülmesinin yargısız infaz olduğunu ileri sürdü. Bingöl, "Polise verilen uçsuz bucaksız yetkiler 24 yaşında bir gencin canına mal olmuştur. Olayla ilgili olarak kamuoyu bir an önce aydınlatılmalı, sorumlular cezalandırılmalı ve artık anneler yargısız infaz yüzünden ağlatılmamalıdır. Polisin görevi suçluyu yaşam hakkını ihlal etmeden adalete teslim etmektir. 'Dur' ihtarına uymadığı için bir gencin öldürülmesi Türkiye'de yaşam hakkının kaybolduğunun en açık örneklerinden birisidir. AK Parti ile Türkiye adaletsizliğin olağanlaştığı bir yere doğru hızla sürüklenmektedir. Geçtiğimiz ocak ayında 16 yaşında bir genç yine aynı şekilde öldürüldü. Şimdi ise Hatay'da bir gencimiz yargısız infaz ile can verdi ve sorumlular hakkında henüz ortada hiçbir cezalandırma yok. Devletin görevi gençlerini okutmaktır, eğitmektir, yaşatmaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tekin Bingöl Samandağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title